Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΗ
Να σημάνει πανεργατικός συναγερμός για τις Συλλογικές Συμβάσεις!

Συνεχίζονται οι πολύμορφες ετοιμασίες. Παράσταση στα γραφεία των Θεσσαλών βιομηχάνων έκαναν χτες συνδικάτα της Λάρισας

Συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, με ιεράρχηση των μεγάλων τόπων δουλειάς, απαιτεί η επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 Μάη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός, να γίνει αντιληπτό πως οι ΣΣΕ συνδέονται με το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, ακόμα και με το Ασφαλιστικό, αφού το ύψος των μισθών επηρεάζει όχι μόνο το ύψος των συντάξεων αλλά και τους πόρους των Ταμείων. Στις 23 Μάη, σύσσωμοι οι εργάτες και οι εργάτριες πρέπει να βγουν στους δρόμους, να υψώσουν φωνή αντίστασης σε όσους τους θέλουν εντελώς ανυπεράσπιστους, να εναντιωθούν στην ολόπλευρη κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, μέρος της οποίας είναι και η γιγάντωση της ανεργίας, η εξαθλίωση των ανέργων, η ποινικοποίηση των αγώνων (βλέπε επιστρατεύσεις απεργών).

Οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 23 Μάη συνεχίζονται, μαζί με τις οργισμένες αντιδράσεις για τη Σύμβαση - σφαγείο που υπέγραψε η ΓΣΕΕ. «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά συμπεριφέρθηκε ως αληθινός "εταίρος" της εργοδοσίας υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της και επέβαλε καθεστώς δουλείας γι' αυτούς που πήγε να εκπροσωπήσει», σημειώνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. «Καλούμε και τα 31 σωματεία του νησιού μας, τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου να προχωρήσουν σε ενημέρωση των συναδέλφων στους χώρους εργασίας, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις καταδίκης της σύμβασης - ντροπή. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», τονίζει και καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στο νησί στις 23 Μάη στις 7 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Αθήνας αποφάσισαν το Σωματείο Εργαζομένων στη «Χαλυβουργία Ελλάδας» στον Ασπρόπυργο και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής.

Σήμερα, Παρασκευή, 17 Μάη, η Ενωση Λογιστών Αθήνας καλεί σε πλατιά σύσκεψη στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της (Κάνιγγος 27) για το συλλαλητήριο.

Αρνούμαστε την κατάργηση των Συμβάσεων!

Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, συνδικαλιστές από διαφόρους κλάδους και εργαζόμενοι προχώρησαν, χτες το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), στη Λάρισα, καταγγέλλοντας την άρνηση των βιομηχάνων να υπογράψουν νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς νέες Κλαδικές Συμβάσεις.

Οι συνδικαλιστές τοποθέτησαν πανό έξω από το κτίριο του ΣΘΕΒ και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου.

Στο υπόμνημα που επέδωσαν υπογραμμίζεται: «Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και των ΚΣΣΕ που θέλετε και τον καθορισμό του κατώτερου μισθού με νόμο από την κυβέρνησή σας, ανάλογα με τις αξιώσεις σας. Αρνούμαστε τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς μας». Και τονίζεται: «Η εξαθλίωση και η ανεργία στην οποία μας καταδικάζετε, δεν γεννά μόνο αγανάχτηση, θα φέρει και τον συνειδητό, μαζικό και οργανωμένο μαζικό ξεσηκωμό που θα επιβάλει το δίκιο της εργατικής τάξης. Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό θα γίνει, γιατί δεν γίνεται αλλιώς να ζήσουμε σαν άνθρωποι».

Αναφέρονται, δε, οι αξιώσεις - διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που είναι:

1. Υπογραφή, άμεσα, της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις, με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751,4 ευρώ και του ημερομισθίου στα 33,5 ευρώ, ως βάση για παραπέρα διαπραγματεύσεις κατά κλάδο για αυξήσεις. Η ΕΓΣΣΕ να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των εργοδοτικών οργανώσεων.

2. Υπογραφή, άμεσα, όλων των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ