Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Κήρυγμα - πρόκληση για δήθεν «κοινωνική Ευρώπη»

Η ανάγκη για άσκηση κοινωνικής πολιτικής είναι μεγαλύτερη από ποτέ (!) δήλωσε ο Φ. Κουβέλης

Σε εκδήλωση με τίτλο «Αμεση δράση για την κοινωνική προστασία», μίλησε χτες ο Φ. Κουβέλης, το κόμμα του οποίου, μαζί με την υπόλοιπη συγκυβέρνηση και την ΕΕ, εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις κοινωνικές δομές στην Ελλάδα.

Πέραν των περιγραφών, ο Φ. Κουβέλης επιχείρησε να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες πως «η σημερινή κατάσταση δεν είναι ο κανόνας», αλλά «βρισκόμαστε σε μια έκτακτη συνθήκη» και, προκαλώντας, πρόσθεσε ότι «θα καταφέρουμε συλλογικά να διαμορφώσουμε την αναγκαία πολιτική συμφωνία για την άρση των κοινωνικών αδικιών», όταν η καπιταλιστική ΕΕ βαθαίνει τις ταξικές αντιθέσεις σε ανάπτυξη και κρίση. Αποκαλυπτικός ως προς αυτό ήταν και όταν δήλωσε ότι το κόμμα του έχει διακηρυγμένο στόχο «τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου»!

Την ώρα που η συγκυβέρνηση σφαγιάζει δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ρητορεύει ότι «η ανάγκη για άσκηση κοινωνικής πολιτικής είναι μεγαλύτερη από ποτέ», ταυτίζοντάς την με την παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών προς τους πιο εξαθλιωμένους, προκειμένου το κεφάλαιο να διασφαλίσει την «κοινωνική συνοχή». Ακόμα όμως και γι' αυτά τα μέτρα της κοροϊδίας είπε ότι «πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις», όπως «η δημοσιονομική εξυγίανση» και «η μετάβαση της χώρας σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς». Δηλαδή, να χρεοκοπήσει πλήρως ο λαός, για να του πετάξουν μετά ένα ξεροκόμματο.

Σε άλλο σημείο και σαν να μην είναι η ΔΗΜΑΡ υπέρμαχος της ΕΕ και της ανάπτυξης υπέρ των μονοπωλίων, είπε πως το κοινωνικό κράτος χρειάζεται «υπεράσπιση από τις πολιτικές εκείνες που θέλουν να το περιορίσουν δραστικά στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης»! Δεν παρέλειψε προκλητικά να υπερασπιστεί την Ευρωένωση, χαρακτηρίζοντάς την «το πιο ευνοϊκό πεδίο για τις δυνάμεις της εργασίας» που στο πλαίσιό της δέχονται ανελέητη επίθεση, ζητώντας «αποφασιστικά βήματα προς την οικονομική, πολιτική και δημοκρατική ενοποίησή της», ώστε αυτή να καταστεί πιο αποτελεσματική στην προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ