Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Παρακαταθήκη για την οργάνωση των νέων αγώνων

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ

Παρακαταθήκη για τους αγώνες των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και απάντηση στην πολιτική βίας και τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ - με ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες - τη λαϊκή επιστράτευση που κατάκτησαν με τον αγώνα τους. Το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και την ανάγκη αυτός να κλιμακωθεί επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι εφοπλιστές που δηλώνουν ανυπόμονοι (βλέπε θέμα στη σελ. 19) για την εφαρμογή του ν/σ της κυβέρνησης, με το οποίο θα επιβληθούν συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα πλοία και θα αυξηθούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Τα σωματεία προετοιμάζονται για τους νέους αγώνες που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η συμμετοχή του κλάδου στη νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία που θα γίνει στις 20 Φλεβάρη και με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η ανακοίνωση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων έχει ως εξής:

«Η 7ημερη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ανέδειξε τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών στο σύνολό τους. Το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του επαίσχυντου νομοσχεδίου «για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ». Ανέδειξε ότι δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες. Είναι στρατηγική επιλογή του εφοπλιστικού - βιομηχανικού - τραπεζικού, του κεφαλαίου γενικότερα σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Στην απεργία μπήκαν σε κίνηση ευρύτερες δυνάμεις με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, η κυβέρνηση κατέφυγε στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάμψει την απεργία και επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής - ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις, Λιμενικό Σώμα. Φτάνοντας στο σημείο ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά να εκτελεί χρέη καβοδέτη, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ και μάλιστα κατά το χρονικό διάστημα που και οι καβοδέτες έκαναν απεργία, αδιαφορώντας για τον ασφαλή απόπλου των πλοίων.

Στην πολιτική επιστράτευση κατακτήσαμε με τον αγώνα μας τη λαϊκή επιστράτευση κόντρα στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

Η απεργία συμπαράστασης στην Αττική και η συγκέντρωση αλληλεγγύης δεν είχαν ιστορικό προηγούμενο, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Είναι παρακαταθήκη των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και απάντηση στην πολιτική της βίας και τρομοκρατίας.

Βάζει τις προϋποθέσεις για τις απεργίες που έχουν προαποφασιστεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου από το ΥΝΑ και την Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φλεβάρη.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Ναυτιλίας και ο υπουργός Κ. Μουσουρούλης ταμπουρωμένος και τρομοκρατημένος είχε βάλει τα ΜΑΤ να τον φυλάνε από τον "εχθρό λαό".

Είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή, οργανώνουμε τον αγώνα μας για τις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ