Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΑΣΕΒΕ
«Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα»

Καλεί σε κλείσιμο των μαγαζιών στις 20 του Φλεβάρη

«Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ στην προκήρυξή της για τη φορολογική πολιτική, που αποτελεί και ζήτημα αιχμής, για το οποίο καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους να κλείσουν τα μαγαζιά τους στις 20 του Φλεβάρη, με το σύνθημα «πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα».

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει σχετικά με τα φορολογικά θέματα: «Νέα, αβάσταχτα φορολογικά βάρη ρίχνει στην πλάτη μας η τρικομματική κυβέρνηση. Την ώρα που η οικονομική κρίση μάς έχει γονατίσει, που ακόμα δεν καταφέραμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα χαράτσια που πέφτουν βροχή, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι μένουν ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ, έρχεται η κυβέρνηση να μας αποτελειώσει με το νέο φορολογικό νόμο».

Η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει σχετικά με τις επιπτώσεις: «Οποιος δηλώσει εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ πρέπει να πληρώσει φόρο που φτάνει ακόμα και τα 3.250 ευρώ, και αν πληρώσει και τον ΟΑΕΕ, για να έχει περίθαλψη και σύνταξη, του μένουν το πολύ 1.669 ευρώ το χρόνο ή 139 ευρώ το μήνα. Αν έχει προσωπική εταιρεία, του μένουν 1.819 ευρώ το χρόνο ή 152 ευρώ το μήνα. Αυτά τα ψίχουλα θα αφήσει η κυβέρνηση στο 60% των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουν τέτοια εισοδήματα. Και από αυτά θα μας υποχρεώσει να πληρώσουμε και τα υπόλοιπα χαράτσια που επιβάλλει.

Τι θα μείνει από το μεροκάματο; Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας; Αυτά που ληστεύει η κυβέρνηση με τη φορολογία από τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τα μοιράζει απλόχερα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια».

Η ΠΑΣΕΒΕ καταλήγει: «Ενας, μόνο, δρόμος έχει προοπτική. Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ. Να εντείνουμε τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής. Για μια εξουσία στα χέρια του λαού και όχι των υπαλλήλων του μεγάλου κεφαλαίου. Για μια οικονομία με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ