Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ»

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

«Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να αυξάνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών! Εμείς απαντάμε: Σκλάβοι δε δεχόμαστε να γίνουμε»! Τα παραπάνω σημειώνει στο κάλεσμα, προς τους φοιτητές και τους σπουδαστές, για την απεργία στις 20 Φλεβάρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Καλεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζεται: «Εχουμε τεράστια δύναμη αρκεί να μπούμε αποφασιστικά στον αγώνα! Ο αγώνας ενάντια στο εφιαλτικό παρόν και μέλλον που διαμορφώνουν για μας πρέπει να είναι μαζικός! Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα όσο συμβιβαζόμαστε με το "μικρότερο κακό", όσο ο καθένας κοιτάει να βρει λύση στα προβλήματα μόνος του, όσο σκύβουμε το κεφάλι. Οσοι αποδέχτηκαν μείωση των δικαιωμάτων τους δε σώθηκαν τελικά γιατί η αντιλαϊκή επίθεση αφορά τους πάντες, ειδικά αυτούς που υποχωρούν τους βρίσκει "μπόσικους".

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους νέους που πλήττονται, με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες που αγωνίζονται!

Χρειάζεται μαχητικότητα και οργάνωση! Μόνο αν διώξουμε από τις σχολές και τους συλλόγους όσους εδώ και δεκαετίες έχουν την πλειοψηφία και μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο, την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, όσους υπονομεύουν τον αγώνα, μόνο αν πάρουμε τους συλλόγους στα χέρια μας και τους μετατρέψουμε σε όργανα πάλης, αν οργανωθούμε σε κάθε έτος, αν φτιαχτούν παντού και δυναμώσουν οι επιτροπές αγώνα, αν μεγαλώσει η συσπείρωση γύρω από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα έχουμε αποτέλεσμα!

Χρειάζεται συνέχεια και κλιμάκωση! Ο αγώνας δεν είναι μια τουφεκιά, δεν είναι υπόθεση ενός συλλαλητηρίου. Κανένας φόβος! Η άγρια καταστολή, η συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό! Την απάντηση δίνει και θα δώσει ο οργανωμένος λαός!

Απαιτούμε:

  • Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο. Εδώ και τώρα να υπογραφεί εθνική γενική συλλογική σύμβαση. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
  • Να μην εφαρμοστεί το "Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση των Νέων". Μόνιμη, πλήρης και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρόνων. Επίδομα ανεργίας χωρίς καμία προϋπόθεση και από την πρώτη μέρα ανεργίας. Αμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους. Να παγώσουν τα χρέη των ανέργων.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Να μην εφαρμοστεί το σχέδιο "Αθηνά"».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ