Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινδύνευσε να μείνει χωρίς βασικά υλικά

Οι υπεύθυνοι των τμημάτων έλεγαν ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν θεραπείες και διαγνώσεις

Τους κινδύνους που γεννούν για την υγεία των ασθενών οι άγριες περικοπές στα δημόσια νοσοκομεία και η εξάρτησή τους από ιδιώτες - προμηθευτές βεβαιώνει η κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας, που κινδύνευσε να μείνει χωρίς βασικά υλικά.

Μέχρι τις 6/2/2013 δεν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου. Με βάση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε εκδοθεί για το 3ο Μνημόνιο δεν επιτρέπεται η εκτέλεση λειτουργικών δαπανών, αν δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός τους. Δηλαδή, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει νέα οικονομική θηλιά στα νοσοκομεία, την οποία σφίγγουν ούτως ή άλλως οι ιδιώτες που τα προμηθεύουν και δε δουλεύουν για την ασφάλεια των ασθενών αλλά για τη διασφάλιση των κερδών τους.

Σε επιστολή του ο διοικητής του νοσοκομείου ζητούσε «άμεση έγκριση του προϋπολογισμού είτε να υπάρξει τροποποίηση στο νόμο για να μπορέσει να κινηθεί οικονομικά η διοίκηση του νοσοκομείου».

Σε σύσκεψη (6/2/2013) των υπευθύνων όλων των επιστημονικών τμημάτων αποφασίστηκαν, όπως περιγράφονται σε έγγραφο προς το διοικητή του νοσοκομείου, τα εξής: «Δεδομένου ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να προμηθευτεί κανένα υλικό και ως εκ τούτου αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε θεραπευτική ή διαγνωστική πράξη στα χρόνια ή επείγοντα περιστατικά, θεωρούμε ότι αυτόματα θα πρέπει να προβείτε σε αναστολή της λειτουργίας του και να διακομιστούν οι νοσηλευόμενοι σε άλλα νοσοκομεία». Μόνο ο χειρουργικός τομέας εξέφρασε την απόφασή του να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό «σε πλήρη και ολοκληρωτική λειτουργία», καθιστώντας υπεύθυνη τη διοίκηση του νοσοκομείου «όσον αφορά την επάρκεια των απαραίτητων υλικών και δομών για την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών».

Τελικά το νοσοκομείο λειτούργησε πλήρως όπως δήλωσε αργά χτες το βράδυ στο «Ρ» ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Ευδοκιμίδης αποδίδοντας την όλη κατάσταση σε «διαχειριστικό - λογιστικό πρόβλημα». «Ο προϋπολογισμός, πρόσθεσε, υπογράφτηκε από τη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και υπήρχε και από το υπουργείο Υγείας η διαβεβαίωση ότι θα υπογραφόταν και από αυτό μέχρι σήμερα το μεσημέρι (σ.σ. χτες)».

Το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό, αλλά αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που υποβαθμίζει σχεδιασμένα τα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου. Ασφαλώς μπροστά σε αυτήν την οδυνηρή κατάσταση δε βοηθούν, σε καμία περίπτωση, αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των νοσοκομείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καταρρέει» το νοσοκομείο(2014-06-29 00:00:00.0)
Εγκληματική η πολιτική που παραδίδει την Υγεία στις επιχειρήσεις(2012-06-02 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή διαχείριση της εκρηκτικής κατάστασης(2008-11-20 00:00:00.0)
Πλήρωσε για να γιατρευτείς!(2004-09-18 00:00:00.0)
Δυσλειτουργία λόγω υποχρηματοδότησης(2001-10-25 00:00:00.0)
Εμεινε από ...πετρέλαιο!(2000-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ