Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Απαιτεί την άμεση άρση της επιστράτευσης

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς ναυτεργάτες καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και με ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η κυβέρνηση κλιμακώνει με ωμό τρόπο τη βία και τον αυταρχισμό για να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της, να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο "νόμος και η τάξη" που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση με τα ρόπαλα των ΜΑΤ, τα χημικά, τα χαρτιά της επιστράτευσης και τις ποινικές διώξεις, είναι ο "νόμος" της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η "τάξη" της ισοπέδωσης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Τέτοιο άδικο "νόμο" και τέτοια βάρβαρη "τάξη" μιας χούφτας εκμεταλλευτών, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν κανένα λόγο και καμιά υποχρέωση να σεβαστούν. Αντίθετα, έχουν κάθε συμφέρον και δικαίωμα να "επιστρατεύσουν" όλες τις δυνάμεις τους για να τους ανατρέψουν.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" απαιτεί την άμεση άρση της επιστράτευσης των απεργών. Καλεί σε ενίσχυση της λαϊκής αλληλεγγύης στους απεργούς ναυτεργάτες, σε όλους τους εργαζόμενους και ανθρώπους του μόχθου που κινητοποιούνται για τα δικαιώματά τους. Ολοι για έναν και ένας για όλους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ