Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο λαός πληρώνει το μάρμαρο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ! Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκθεση της «τρόικας» είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή ο προϋπολογισμός κινείται όχι απλά «εντός στόχων» αλλά τους ...ξεπερνάει κιόλας.

Πέφτουν τα ελλείμματα περισσότερο του αναμενόμενου κι όσο για τους φόρους ολοένα και μεγαλώνουν τις εισπράξεις, περισσότερο από το προσδοκώμενο. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων...

Κι αυτά μετά την ...απόδοση της κυβέρνησης και του ελληνικού Κοινοβουλίου, που κατάφερε το επίτευγμα του να περάσει ένα άκρως αντιλαϊκό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έναν καταστροφικό προϋπολογισμό μέσα σε μία μόλις βδομάδα.

Εξυπακούεται ότι τα συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση «δίνουν και παίρνουν». Ευχαριστημένος ο Γιούνγκερ και μια σειρά ακόμη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, διθυραμβικά δημοσιεύματα στους «Financial Times» και άλλα πολλά.

Μόνο ένας δυσαρεστημένος υπάρχει μέσα σε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας, επαίνων, επιτυχίας και χαράς: Ο ελληνικός λαός. Αυτός δηλαδή που θα «πληρώσει το μάρμαρο» και στις πλάτες του θα φορτωθούν κι άλλα.

Ομως -κατά τη γνώμη τους- αυτή είναι η δουλειά ενός λαού. Να αποτελεί φτηνή εργατική δύναμη για τα κέρδη τους και μόνιμη πηγή εσόδων για την ασφάλειά τους.

Είτε τη λένε «ανακεφαλαιοποίηση», είτε «ανάπτυξη», είτε «ανταγωνιστικότητα», είτε «πρόοδο» και «ευρωπαϊκή προοπτική».


Γρηγοριάδης Κώστας

Τόσες πολλές λέξεις για να εκφράσουν μόνον ένα πράγμα: Τη σιδερένια εξουσία του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, που -σε ευρωπαϊκό ή εγχώριο επίπεδο- δεν έχει όρια στην εκμετάλλευση.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ θα υπάρξει το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με δηλώσεις του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας. Θα έρθουν -υπολογίζει- 17 εκατομμύρια τουρίστες.

Να υποθέσουμε ότι μετά από αυτό θα δούμε ...γενναίες αυξήσεις στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία; Ισως ανθρώπινους όρους εργασίας και αμοιβών; Προφανώς όχι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ