Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Ανασυγκρότηση» με χρήμα στο κεφάλαιο

Κάλεσε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί το ΔΝΤ και τον Κ. Σημίτη (!) σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» του χρέους

Προσπάθεια να κατοχυρώσει το κόμμα του ως τον εναλλακτικό πόλο στη διαχείριση του συστήματος, κατέβαλε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, κατηγορώντας την συγκυβέρνηση ότι πέταξε στα σκουπίδια την προγραμματική συμφωνία που έκαναν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και σήμερα συμπεριφέρεται ως «καλός μαθητής».

Καλλιεργώντας αυταπάτες ότι υπάρχει λύση για το λαό εντός της ΕΕ, σε συμμαχία με την ντόπια αστική τάξη και την πλουτοκρατία σε άλλες χώρες - μέλη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απουσίασε από τη σύσκεψη που έγινε στη Μάλτα με τη συμμετοχή «χωρών του Νότου» την ίδια στιγμή που - όπως είπε - έστρωσε «κόκκινα χαλιά για την Α. Μέρκελ».

Στο ίδιο πνεύμα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν επιχείρησε καν να διαπραγματευθεί με την τρόικα και ανέφερε ότι ο ίδιος είχε πει ότι απαιτείται «πολιτική λύση» και διάλογος με «τους υπαλλήλους της τρόικας». Κατά τον Α. Τσίπρα, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, αφού μετά την ψήφιση των μέτρων την Τετάρτη δεν έχει εξασφαλιστεί η χορήγηση της δόσης του δανείου, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο αφού είναι η μόνη που δε συζητάει για ένα νέο «κούρεμα του χρέους», όπως ζητάνε το ΔΝΤ και ο Κ. Σημίτης!

Οπως είπε, για το κόμμα του η λύση είναι η κατάργηση του μνημονίου και των μέτρων και στη συνέχεια η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη διαγραφή όχι του συνόλου, αλλά ενός μέρους του χρέους και η αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης». Εκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ», χρήμα δηλαδή για το κεφάλαιο και βάφτισε «πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» το μνημόνιο που το κόμμα του θα φτιάξει με την τρόικα, αν κυβερνήσει.

Εμφανιζόμενος ως ο επερχόμενος διαχειριστής του συστήματος, είπε τέλος ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο «μοχλός» της επόμενης κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ