Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα άλλα κόμματα

-- Ψηφίζοντας υπέρ του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης είπε ότι το κόμμα του θα εργαστεί για την «βέλτιση υλοποίησή του» και ζήτησε για αντιπερισπασμό απέναντι στο λαό να αρχίσει διαπραγματάτευση με την τρόικα για την χρονική επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου, όπως προκλητικά ισχυρίστηκε, να υπάρξει κάποια ελάφρυνση στο ρυθμό λήψης των μέτρων. Ο Φ. Κουβέλης νομιμοποίησε ακόμα τη δανειακή σύμβαση σαν «συμβατική δέσμευση της χώρας» και ζήτησε αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

-- Σε επιδερμική «αντιμνημονιακή» ρητορική στρεφόμενος ειδικά κατά της Γερμανίας, την οποία ενοχοποίησε κατ' αποκλειστικότητα για τα σημερινά δεινά του λαού, αναλώθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος. Εκανε λόγο για «μπότα της Γερμανίας» που πατάει την Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ μιας ΕΕ των «εθνών - κρατών». Ο ίδιος επανέλαβε την προτροπή του να αναζητήσει η κυβέρνηση άλλους ιμπεριαλιστές συμμάχους και ο λαός να στοιχηθεί πίσω από αυτή της την επιλογή, λέγοντας στον πρωθυπουργό «αντί να κάνει τον κομματάρχη της Μέρκελ να πάει στην Ουάσιγκτον, στη Ρωσία, στην Αγγλία, στο Παρίσι και τη Λισαβόνα για να βρει στήριξη».

-- Στις «δραματικές μειώσεις» στην άμυνα και την δημόσια τάξη από τον προϋπολογισμό εστίασε την ομιλία του ο πρόεδρος της «Χρυσής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκος, θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά των αστυνομικών και των στρατιωτικών. Με τις περικοπές, είπε, μπαίνει σε κίνδυνο και αποδυναμώνεται «η ένοπλη δύναμη του έθνους και η δημόσια τάξη». Ζήτησε και αυτός τη συγκρότηση υπερκομματικής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει σε έρευνα για το πώς δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ