Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ 6-0
Ακόμη βάζει γκολ...

Ικανοποιημένος ο προπονητής της ΑΕΚ Γ. Παθιακάκης,αφού το ντεμπούτο στον πάγκο της Ενωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία
Ικανοποιημένος ο προπονητής της ΑΕΚ Γ. Παθιακάκης,αφού το ντεμπούτο στον πάγκο της Ενωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία
Μια καλή (αλλά και απαραίτητη) τονωτική «ένεση» ήταν για την ΑΕΚ ο χτεσινός αγώνας Κυπέλλου με τα Τρίκαλα. Η πρόκριση και το τελικό 6-0 σαφέστατα αποτελούν σημαντική... δοσολογία γιατρικού σε μια χρονική στιγμή όπου η Ενωση ταλανίζεται από βαθιά κρίση. Βέβαια ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα έπαιρναν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, εύκολα ή δύσκολα, ήταν μάλλον αναμενόμενο. Το ζητούμενο λοιπόν ήταν άλλο. Τόσο για την πρεμιέρα του Γιάννη Παθιακάκη, όσο και για τους παίκτες που το Σάββατο είχαν ακούσει πολλά. Ν' αποδείξουν με πράξεις ότι «ξημερώνει νέα μέρα» και στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφεραν. Η ΑΕΚ, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, παρουσιάστηκε αποφασισμένη.

Παρότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν και με 10 αμυντικούς, κατάφερνε να βρίσκει διαδρόμους. Κυκλοφορούσε την μπάλα, έδειχνε ευρηματικότητα, αγωνιστική φαντασία και ευστοχία. Αιτία το «μαγικό ραβδί» του Παθιακάκη; Φυσικά όχι. Απλά η διάθεση των παικτών και αυτό έχει τη θετική του πλευρά (για το παρόν και το μέλλον), αναδεικνύει όμως και ευθύνες (για το πρόσφατο παρελθόν). Τέσσερα γκολ (12`, 23` Μαλαδένης, 18` Νικολαΐδης, 20` Μάρκος) 3-4 χαμένες ευκαιρίες και αρκετές ενέργειες για χειροκρότημα ήταν το αποτέλεσμα της θέλησης και της προσπάθειας, στο πρώτο 45λεπτο.

Η διαφορά της χτεσινής ΑΕΚ με την Ενωση που ως τώρα απογοήτευσε, μπορεί να γίνει κατανοητή από δύο γεγονότα. Αφ' ενός ο ένας παίκτης συμπαραστεκόταν ποικιλότροπα στον άλλο. Αφ' ετέρου ενώ το σκορ ήταν 4-0 οι «κιτρινόμαυροι» πρέσαραν και μάρκαραν σαν να έχαναν...

Αντίθετα, στην επανάληψη η εικόνα που παρουσίασαν ήταν αρνητική. Ισως επαναπαύτηκαν στη σιγουριά του σκορ, στην εμφανή αδυναμία του αντιπάλου. Μείωσαν αρκετά τις προσπάθειες και την αυτοσυγκέντρωσή τους. Αυτό σε συνδυασμό με την είσοδο του Ντίαζ επέτρεψε στα Τρίκαλα ν' απειλήσουν 2-3 φορές και ο έγχρωμος παίκτης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ «σφράγισε» την πρόκρισή της με δύο ακόμα γκολ (80` 88` Νικολαΐδης).

Ο Γιάννης Παθιακάκης παραδέχτηκε πως αυτό που μετράει δεν είναι το σκορ αλλά η νίκη - πρόκριση, γιατί το ζητούμενό του «ήταν αν οι παίκτες μου θα 'δειχναν αλλαγή στην αγωνιστική τους συμπεριφορά». Ενώ ο υπηρεσιακός τεχνικός των Τρικάλων Γιώργος Λαζαράς ανέφερε: «Η ΑΕΚ είχε ουσία και αποτελεσματικότητα. Στο β` ημίχρονο διορθωθήκαμε, μπορούσαμε να πετύχουμε και γκολ, αλλά τελικά δεχτήκαμε 2».

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κωστένογλου, Καραγιάννης, Καψής, Γκρέταρσον, Μάρκος, Μαλαδένης (76` Κατσαβός), Σαβέφσκι, Κωνσταντινίδης (72` Μπιέκοβιτς), Τσίριτς (63` Καλιτζάκης), Νικολαΐδης.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαφείρης, Θεοδοσιάδης, Μπάντας, Πρεκατές, Γκανάς (45` Ντιάζ), Μπουγάς, Καπρίλε (67` Ευθ. Αγγελόπουλος), Γιοβάνοβιτς, Ουμπεράτσι, Νταλίπι, Ζαχόπουλος.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ