Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΠΟΡΤΑ
Αυτοί ... καθάρισαν νωρίς

Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ στον αγώνα της Σλοβενίας ήταν ο Αγγελος Κορωνιός
Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ στον αγώνα της Σλοβενίας ήταν ο Αγγελος Κορωνιός
Τους αντιπάλους τους στη φάση των «16» του Κυπέλλου Σαπόρτα άρχισαν να σκέφτονται από τώρα οι δυο εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση ΑΕΚ και Ηρακλής. Οι δυο ελληνικές ομάδες από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρόκριση, αφού όπως αναμενόταν επικράτησαν και μάλιστα εκτός έδρας των αντιπάλων τους.

Η ΑΕΚ κάνοντας επίδειξη δύναμης νίκησε στη Σλοβενία την Πολζέλα με 86-51 εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση για την επόμενη φάση. Εκεί όπου εκτός απροόπτου θα αντιμετωπίσει την ισπανική Ταουγκρές, που αναμένεται εύκολα η δύσκολα να πάρει την πρόκριση από την ισραηλινή Μακάμπι Ράνανα. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος, ενώ παράλληλα έδειξε ότι η... κάμψη του τελευταίου καιρού ανήκει στο παρελθόν. Ο «δικέφαλος» επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και χαρακτηριστικό είναι ότι οι Σλοβένοι η μόνη φορά που προηγήθηκαν ήταν στην αρχή του παιχνιδιού με 2-0. Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα ήταν οι Χατζής (16π) και Ντικούδης (15π), ενώ άλλοι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και συγκεκριμένα οι Κορωνιός (13π), Ο` Σάλιβαν (12π), Τσακαλίδης (10π).

Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον Ηρακλή, που μετέτρεψε σε περίπατο τον αγώνα της Σουηδίας, όπου επικράτησε της Νόρκεπιγκ με 87-64. Ετσι η ρεβάνς της Θεσσαλονίκης αποτελεί τυπική διαδικασία. Αν και αγωνιζόμενος με πολλές απουσίες (Τζόνσον, Χάουπμαν, Πέσιτς) ο «γηραιός» δε δυσκολεύτηκε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε απέναντι στους «κατώτερούς» του Σουηδούς. Κορυφαίος για τους «κυανόλευκους» ήταν ο Ελις που σημείωσε 26 πόντους. Εξίσου καλή απόδοση είχαν και οι Ντίκινς (17π) και Χατζηβρέτας (18π).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ