Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ
Μεγάλη νίκη των ταξικών δυνάμεων

Σημαντική μάχη ενάντια στις δυνάμεις που καλούν στην «ενότητα» που στηρίζει την αντιλαϊκή επίθεση

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι ταξικές δυνάμεις στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου - Ικαρίας. Πιο συγκεκριμένα, κατά το συνέδριο του Νομαρχιακού Τμήματος που έγινε το Σάββατο 30 Ιούνη η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) βγήκε πρώτη με ποσοστό 57,4% αυξάνοντας τις δυνάμεις της αφού πήρε 27 (από 17 το 2009) ψήφους και κατέλαβε τις 6 (από 3 το 2009) από τις 9 έδρες της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ακολουθεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση» (στηρίχτηκε από Παρεμβάσεις - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΚΕμλ - ΜΛ-ΚΚΕ, κλπ) με 16 ψήφους και ποσοστό 34% και 3 έδρες (από 3) στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία. Η ΔΑΚΕ πήρε 4 ψήφους (8,5%) και δεν κατέλαβε καμία έδρα (από 2). Η ΠΑΣΚΕ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο (το 2009 είχε βγάλει 1 έδρα).

Η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (αύξηση των ψήφων πάνω από 50% και διπλασιασμός των εδρών της) αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων του κλάδου για την οργάνωση της πάλης τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους υπογραμμίζοντας: «Αυτή η επιτυχία των ταξικών δυνάμεων ήρθε μετά από σκληρή μάχη με τις δυνάμεις εκείνες που στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης "ενότητας" έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να μην έχει τον αγωνιστικό προσανατολισμό που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα το Νομαρχιακό Τμήμα, προκειμένου να μην υπάρχει η κοινή αγωνιστική δράση και συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τις άλλες ταξικές δυνάμεις. Οι εκλεγμένοι της "Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας" αλλά και όλα τα μέλη της παράταξης θα δώσουν τη μάχη ανυποχώρητα, αδιάλλακτα για τα συμφέροντα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενάντια στο αντιλαϊκό τσουνάμι, ενάντια στα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης».

Χαρακτηριστικό της δράσης των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων είναι ότι ενώ από τη μια οι δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» καλούσαν σε... ενότητα, από την άλλη καταψήφισαν τη 48ωρη κινητοποίηση για την ακτοπλοΐα στην οποία συμμετείχε όλος ο νομός. Τότε, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» έκανε ενότητα με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και καταψήφισαν όλοι μαζί τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση..!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ