Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ - ΥΓΕΙΑ
Σύσκεψη χτες στον Πειραιά

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ ενάντια στη φοροεξόντωση της λαϊκής οικογένειας και την εγκατάλειψη της Υγείας

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα τη Δευτέρα
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα τη Δευτέρα
Η ευθύνη και η δύναμη που έχει κάθε εργαζόμενος, μέσα από τη συλλογική οργανωμένη δράση, να παλέψει για την προστασία της οικογένειάς του από την εξαθλίωση αναδείχτηκε στη χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στη Φοροληστεία και για Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, δυο μέτωπα που καίνε κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Μεταξύ άλλων αναδείχτηκε πως η οργάνωση αυτής της δράσης συνδέεται με την ίδια την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε εργατογειτονιά, χτυπώντας αποφασιστικά τη λογική του μικρότερου κακού και της στάσης αναμονής που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι με σύμμαχο και τις δυνάμεις του οπορτουνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, το αποφασιστικό μέτωπο με τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αναφέρθηκαν χειροπιαστά παραδείγματα που δείχνουν ότι όπου έγινε καλά οργανωμένη δουλειά, ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων, οι εργαζόμενοι σήκωσαν κεφάλι, βγήκαν μπροστά και έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Το ζητούμενο για τις ταξικές δυνάμεις είναι να μπουν οι εργαζόμενοι σε δράση να καταλάβει ο εργαζόμενος ότι πρέπει και ο ίδιος να παλέψει για να λύσει το πρόβλημά του, να βοηθήσει τον εαυτό του, ανέφερε εισηγητικά ο Νίκος Ξουράφης επικεφαλής της Γραμματείας και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα εργοστάσια του συγκεκριμένου κλάδου η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις και με οργανωτή το ταξικό τους σωματείο, σε ό,τι αφορά τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις μέχρι τώρα έχουν καταφέρει στο εργοστάσιο ΕΛΑΪΔΑ να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις ως 3%, στο εργοστάσιο ΚΟΛΓΚΕΪΤ να μην πειραχτεί τίποτα από μισθούς που ικανοποιούν στοιχειωδώς τις ανάγκες των εργαζομένων και δικαιώματα.

Στους ναυτεργάτες, όπως ανέφερε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, το 80% των εργαζομένων στα καράβια της ακτοπλοΐας είναι απλήρωτοι. Το εκλογικό αποτέλεσμα δυσκολεύει τη δράση, ωστόσο «για μας αναμονή δεν υπάρχει. Να εκμεταλλευτούμε την πλούσια πείρα που έχουμε και να βγούμε επιθετικά μπροστά ανεβάζοντας τον πήχη των διεκδικήσεων» και συμπλήρωσε ότι το τελευταίο διάστημα σε 5 πλοία («ΟΛΥΜΠΟΥΣ», «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α», «ΙΟΝΙΑΝ ΚΟΥΙΝ», «ΕΛΛΗ Τ», «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ») που οι ναυτεργάτες πήραν την υπόθεση στα χέρια τους «καταφέραμε με επισχέσεις εργασίας να αναγκάσουμε εταιρείες να καταβάλουν συνολικά 2.860.000 ευρώ για δεδουλευμένα».

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ τις επόμενες μέρες σχετικές πρωτοβουλίες προγραμματίζονται:

Σήμερα Πέμπτη 5 Ιούλη:

-- Στα Χανιά, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

-- Στο Παυσίλυπο Καρδίτσας, στις 8 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ