Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψάχνουν ... «συνεννόηση»

Την ανάγκη να ...«συνεννοηθούν» πρώτα μεταξύ τους φαίνεται ότι είχαν ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, των οποίων τα κόμματα άλλωστε (ΝΔ ο πρώτος, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ οι δεύτεροι) είναι «συνεταίροι» στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Και εξηγούμε: Στις 27 του Ιούνη, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του επισιτισμού και των ξενοδοχείων στην Αθήνα, έγινε πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας, των προέδρων των επιχειρησιακών σωματείων και του προέδρου της Ομοσπονδίας ο υπουργός όρισε ραντεβού για χτες (Τετάρτη) με τα σωματεία, προκειμένου να απαντήσει στα ζητήματα που του έθεσαν. Προχτές το βράδυ (Τρίτη) από το γραφείο του υπουργού το ραντεβού ακυρώθηκε για την επόμενη Τετάρτη, καθώς, όπως ειπώθηκε στο κλαδικό συνδικάτο, θα πρέπει να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και μετά να γίνει η συνάντηση. Τελικά, η συνάντηση έγινε χτες το πρωί μεταξύ όμως του υφυπουργού και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους στα σωματεία, που δεν γνώριζαν τίποτα.

Φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου ήθελε να συζητήσει με την Ομοσπονδία χωρίς τις «παραφωνίες» του συνδικάτου και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και έχουν καθαρό μέτωπο ενάντια στους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες στον επισιτισμό και μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατών του κλάδου. Γιατί η κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ μπορεί να συνεννοηθεί μόνο με εκείνες τις δυνάμεις που κατανοούν την «αναγκαιότητα» στις σημερινές συνθήκες κρίσης να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη «σωτηρία» των εργοδοτών, η οποία όμως περνά αναπόφευκτα μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργατών. Ετσι εξηγείται η προτεραιότητα ...που δόθηκε στην Ομοσπονδία.


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ