Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Καταργούν 1 στις 3 οργανικές θέσεις!

Δε χωρά στάση αναμονής, υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που περιόδευσε χτες στο νοσοκομείο

Η μείωση των οργανικών θέσεων κατά 30%, δηλαδή κατά 1.050 θέσεις (από 2.889 θα μείνουν 1.839), βρίσκεται στους άμεσους σχεδιασμούς του υπουργείου για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ». Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, προσωπικό κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη λειτουργία του νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς. Με την κατάσταση αυτή ήρθε αντιμέτωπο το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που πραγματοποίησε χτες περιοδεία στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, προβλέπεται η υποβάθμιση του νοσοκομείου από τριτοβάθμια περίθαλψη - που κατά κύριο λόγο παρέχει σήμερα - σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια. Δηλαδή το νοσοκομείο δεν θα έχει εξειδικευμένα τμήματα, ειδικές μονάδες, χειρουργεία και εξειδικευμένο προσωπικό, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σήμερα και θα μετατραπεί επί της ουσίας σε ένα αστικό Κέντρο Υγείας. Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού από τις 123 συνολικά οργανικές μονάδες προτείνεται να παραμείνουν 108, μεταξύ των οποίων προβλέπεται και η μείωση κατά 5 των πνευμονολογικών μονάδων (από τις 13 θα μείνουν 8).

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας καταγγέλθηκαν επίσης τεράστιες ελλείψεις υλικών (γάζες, σύριγγες, χαρτιά, αναλώσιμα, γάντια κλπ.). Ελλείψεις υπάρχουν και σε φαρμακευτικό υλικό και τεχνικά μέσα. Το επεμβατικό τμήμα του αξονικού τομογράφου εδώ και δέκα μέρες δε λειτουργεί λόγω έλλειψης υλικών.

Μετά το τέλος της περιοδείας και της συζήτησης με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε: «Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους για την ανάγκη της άμεση απάντησης, την οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης. Συζητήσαμε σε μια περίοδο που σε όλα τα νοσοκομεία, έτσι και στο "ΣΩΤΗΡΙΑ", εκφράζεται στην πράξη, στην καθημερινή τους λειτουργία, η πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση σε βάρος των αναγκών του λαού μας. Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά αγώνα για τα αναλώσιμα για να μπορεί να λειτουργεί υποτυπωδώς το νοσοκομείο, με απλήρωτες υπερωρίες, με κενά, αλλά και με ένα σχεδιασμό για την άμεση οργανική μείωση των θέσεων του νοσοκομείου κατά 30% και τη συγχώνευση τουλάχιστον πέντε κλινικών. Σε αυτές τις συνθήκες το μήνυμα του ΚΚΕ είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει στάση αναμονής και περίμενε απέναντι στη συγκυβέρνηση των τριών. Είναι προδιαγεγραμμένη η πολιτική τους και απάντηση πρέπει να δοθεί στηρίζοντας τις αγωνιστικές αντιστάσεις που πρέπει να υπάρξουν άμεσα το επόμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ