Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Συνεχιζόμενη λιτότητα στα νοσοκομεία

Προάγγελο των νέων μέτρων της συνεχιζόμενης λιτότητας στα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν οι απαντήσεις που έδωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντησή του με την ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Οταν τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανεμπόδιστη περίθαλψη των ανασφάλιστων, των ανέργων και των μεταναστών, των ελλείψεων προσωπικού, το κλείσιμο τμημάτων όπως το Παιδοκαρδιοχειρουργικό, η αποπληρωμή εφημεριών των γιατρών και των εξαιρέσιμων του υπόλοιπου προσωπικού, η απάντηση που έδωσε ο υπουργός ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε μια ελαστικότητα από πλευράς χρόνου και διαδικασιών όσον αφορά το πρόστιμο του ενός ευρώ στους γιατρούς που δεν συνταγογραφούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ηδη, ο υπουργός Υγείας δίνοντας το στίγμα και των προγραμματικών δηλώσεων έχει διατυπώσει την άποψη ότι η συγκυβέρνηση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα επιμείνει στην πολιτική του εξορθολογισμού των δαπανών «για να ικανοποιηθούν οι όροι του μνημονίου». Αύριο το μεσημέρι, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχει συνάντηση με την τρόικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ