Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητικό παραλήρημα για να τρομάξει ο λαός

Ανήσυχη η κυβέρνηση για τα εμπόδια που με κάθε τρόπο βάζει ο λαϊκός παράγοντας στην πολιτική της

Τον εκβιασμό υποταγή στα φιλομονοπωλιακά μέτρα ή «αστάθεια και αναρχία» έθεσε ωμά χτες ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του, δείχνοντας πως το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό είναι αδίστακτο στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική του. Στο ίδιο σημείο της ομιλίας του, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι κάθε διαφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της ισοδυναμεί με «εθνικό διχασμό», ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο «δε θα είναι λύση για τα προβλήματά μας».

Κρύβοντας ότι η βία εκφράζεται πρώτα και κύρια στις αποφάσεις που οδηγούν το λαό βαθύτερα στη φτώχεια, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «η βία και ο διχασμός δεν υπηρετεί την πατρίδα», επαναφέροντας τους εκβιασμούς περί εκτροπής, σε περίπτωση που δεν υπάρξει γενική συμφωνία και συναίνεση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Δείχνοντας εξάλλου ότι η κυβέρνηση δέχεται ήδη πίεση από την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που αποκτά ολοένα και πιο οργανωμένα χαρακτηριστικά, είπε χτες ότι «θεωρώ πως το κίνημα "δεν πληρώνω το κράτος, τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην Πολιτεία", βλάπτει την πατρίδα», θέλοντας να προσδώσει αντιπατριωτική στάση σε όσους αρνούνται να πληρώσουν από το υστέρημά τους για να σωθεί η πλουτοκρατία. Στο ίδιο πνεύμα, ισχυρίστηκε ότι όσοι αντιδρούν στη νέα δανειακή σύμβαση θέλουν «να γλιτώσουν οι τράπεζες και να ξαναφορτωθεί ο Ελληνας πολίτης 100 δισ. ευρώ στις πλάτες του».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι αν δεν ακολουθούνταν η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, «αντί να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την πηγαίναμε σε ένα νέο και ίσως αιματηρό διχασμό», ισχυριζόμενος με θράσος ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, στόχο έχουν να κάνουν την Ελλάδα «πράγματι ανεξάρτητη, αυτόνομη, να στέκεται στα δικά της πόδια, στις δικές της δυνάμεις, όχι σε "δάνειες" δυνάμεις». «Αυτός είναι πατριωτισμός» συμπλήρωσε ο Γ. Παπανδρέου, ταυτίζοντας τη χρεοκοπία του λαού με τη σωτηρία της πλουτοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στρατηγική επιλογή η χρεοκοπία του λαού(2011-10-13 00:00:00.0)
Επιδεικνύει την προσήλωση στο τσάκισμα του λαού(2011-06-25 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση έχει πρόθυμους να τη στηρίξουν(2011-06-11 00:00:00.0)
Αντεπίθεση ή υποταγή το πραγματικό δίλημμα για το λαό(2011-05-29 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στο ΚΚΕ(2009-10-20 00:00:00.0)
Ξεκάθαρο διχοτομικό «ναι»(2004-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ