Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Στάση ευθύνης» στο τσάκισμα του λαού

Με αφορμή και τις εξαγγελίες για δημοψήφισμα, ξεσπαθώνει υπέρ της σταθερότητας του αστικού συστήματος

Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, είναι κόμματα της πλουτοκρατίας. Για να σωθεί ο λαός και να ευημερήσει, πρέπει να ηττηθεί η πολιτική τους

*

Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, είναι κόμματα της πλουτοκρατίας. Για να σωθεί ο λαός και να ευημερήσει, πρέπει να ηττηθεί η πολιτική τους
Εκλογές με στόχο την ταχύτερη εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, αλλά και τη διάσωση και σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος ζητά η ηγεσία της ΝΔ, απορρίπτοντας ως «έσχατο εκβιασμό» και «έμμεσο εθνικό διχασμό» το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Οτιδήποτε άλλο εκτός από εκλογές «αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», τόνισε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, κατηγορώντας έμμεσα την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό επειδή βάζει σε κίνδυνο την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του ελληνικού λαού... Λέει στον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου. Το αίτημα για εκλογές αναμένεται να θέσει σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι βουλευτές της ΝΔ να μη συμμετέχουν στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Με δεδομένη την επί της ουσίας σύμπλευση με τους στόχους και τα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση - τρόικα, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της ως «η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση» προκειμένου να διασωθεί το αστικό πολιτικό σύστημα αλλά και να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά και ταχύτερα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου, ο οποίος μιλώντας χτες στο «Σκάι», τόνισε ότι «οι εκλογές αποτελούν τη μόνη λύση όχι μόνο για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και για τη σταθερότητα της χώρας».

Σε αυτό το πνεύμα ήταν το άρθρο του Α. Σαμαρά (στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία»), όπου κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «Εκτός από τη οικονομία υπάρχει και η δημοκρατία», αναδείκνυε «τη στάση της ευθύνης» που έχει κρατήσει μέχρι τώρα η ΝΔ, βάζοντας πλάτες στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, προκειμένου να δείξει ότι είναι άξιος διαχειριστής των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Στην κατεύθυνση αυτή ουσιαστικά επικρότησε τα πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρα που φέρνει για το λαό η συμφωνία της ευρωζώνης για το «κούρεμα» του χρέους, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η υλοποίηση του νέου μνημονίου αποτελεί δέσμευση της ΝΔ.

«Η συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν και πολλές δοκιμασίες που πρέπει να ξεπεράσει για να υλοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας απλώς από την κυβέρνηση να μη πανηγυρίζει γιατί το κούρεμα είναι «κάτι που όλοι απεύχονταν και εξόρκιζαν».

Υπέρ μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και άλλων μικρότερων κομμάτων, «που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χώρας με τρόπο αποφασιστικό», τάχθηκε ο Κ. Μητσοτάκης, θεωρώντας ταυτόχρονα ότι «τώρα δεν είναι η ώρα για να κάνουμε εκλογές». Ο πρώην πρωθυπουργός επικρότησε τη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους υποστηρίζοντας ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν «η άναρχη χρεοκοπία», υποστηρίζοντας με κυνισμό ότι «αυτό που σήμερα πρέπει να γίνει, είναι να κατεβεί το βιοτικό επίπεδο του λαού, στα επίπεδα τα λογικά».

Τα άλλα κόμματα

«Το επισφράγισμα μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται πως θέλει να την σφραγίσει με ένα εξίσου τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Για «τρικ προκειμένου να κερδίσει χρόνο στην εξουσία η κυβέρνηση», έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας εκ μέρους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φ. Κουβέλης ισχυρίζεται ότι «το δημοψήφισμα είναι μια αρνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δεν παρατίθενται όλα τα ερωτήματα», ενώ τη διαφωνία της εξέφρασε και η Ντ. Μπακογιάννη και μιλώντας στο «Μέγκα» κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ