Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοι αύριο σε Σύνταγμα - Αριστοτέλους

Επί ποδός βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα, ένα 24ωρο πριν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Χωρίς να χάνεται ούτε λεπτό, απαιτείται να ανοίξει σε κάθε τόπο δουλειάς συζήτηση, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τη νέα επίθεση, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα νέα πανελλαδική απεργία.

Στο μεταξύ, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και χτες βρέθηκαν στις εταιρείες «ΚΑΟΥΣΗΣ» και «ΣΙΤΡΟΕΝ». Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι από τα νέα χαράτσια και οι ταξικές δυνάμεις τούς καλούν να μετατρέψουν την αγανάκτηση σε οργανωμένη πάλη. Εξορμήσεις σε γιαπιά και εργοτάξια πραγματοποιούν καθημερινά και οι οικοδόμοι, που χτες βρέθηκαν στο εργοτάξιο της «ΚΟΣΜΟΤΕ» στο Κορωπί, όπου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα νέα μέτρα και τους κάλεσαν να βρεθούν μαζικά στα αυριανά συλλαλητήρια.

Εξόρμηση πραγματοποίησε χτες το απόγευμα στη Δάφνη το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. Θετική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων και συνολικά των κατοίκων της περιοχής στις πλατείες, στους δρόμους και στα εμπορικά καταστήματα. Ανάλογες περιοδείες - συζητήσεις πραγματοποίησαν και οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στις επιχειρήσεις «ΝΕΣΤΛΕ», «ΔΕΛΤΑ» Ταύρου και Αγ. Στεφάνου, «ΝΟΥΝΟΥ», «ΒΙΚΗ» και στο «ΒΕΝΕΤΗ».

Σήμερα, εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί: στη «ΦΑΜΑΡ» στην Ανθούσα και στις «ΤΖΕΝΕΦΑΡΜ», «ΑΝΤΕΛΚΟ» και «ΕΛΠΕΝ». Στο «ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ», στα «ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ» στην Ομόνοια και στην οδό Ιπποκράτους, στα σούπερ μάρκετ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» σε Καλλιθέα και Παγκράτι και στο Σκλαβενίτη στη Ν. Σμύρνη.

Με κουβέντα εργαζόμενο τον εργαζόμενο, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δίνουν και εδώ τη μάχη. Χτες βρέθηκαν στα εργοστάσια του Πειραιά «ΕΛΣΑ», «ΠΙΤΣΟΣ», στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά, στο λιμάνι στις εταιρείες πετρελαιοειδών, στο Πέραμα στους εργαζόμενους του δήμου Περάματος και αλλού. Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η φράση εργαζόμενης του Δήμου Περάματος: «Δεν έχω πάει ποτέ σε συγκέντρωση. Ομως τώρα φτάσαμε στο απροχώρητο. Νιώθω ότι έχω υποχρέωση να βρίσκομαι και εγώ το Σάββατο στο συλλαλητήριο». Σήμερα θα γίνουν εξορμήσεις στη «ΝΤΟΜΟΥΣ», σε παιδικούς σταθμούς στο Πέραμα σε ξενοδοχεία στον Πειραιά κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη

Μέσα από το πανεργατικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα στην Αριστοτέλους και τη μεγάλη πορεία προς το Βελλίδειο εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα, θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία.

Οι ταξικές δυνάμεις, συνεχίζουν την πανεξόρμηση. Καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να εμπιστευθεί τη δύναμη που έχει, να κατανοήσει ότι μπορεί σήμερα να βάλει φρένο στην επίθεση που δέχεται και να ανοίξει το δρόμο για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του.

Χτες κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ, περιόδευσαν σε αποθήκες του «CARREFOUR», στο «Μασούτη» Καλαμαριάς, στα εργοστάσια «PYRAMIS», «DORAL», «Ελλάς ΚΑΝ», «ΒΙΜΕΞ», «ΠΛΑΙΣΙΟ», «ΜΙΝΟΣ», «ZARDIN», «ISOMAT» και «ΚΡΟΝΟΣ», σε τράπεζες, στο δημαρχείο, στα νέα κοιμητήρια και αλλού.

Σήμερα συνεχίζονται οι εξορμήσεις ενώ στις 7 μ.μ. προγραμματίζεται πικετοφορία στην Καλαμαριά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός στις γειτονιές(2013-07-12 00:00:00.0)
Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις στις τράπεζες(2011-09-10 00:00:00.0)
Λαϊκό προσκλητήριο ενάντια στη φοροληστεία(2011-09-07 00:00:00.0)
Με ευθύνη στη μάχη για τον ταξικό γιορτασμό(2009-04-14 00:00:00.0)
Με ένα κόκκινο γαρίφαλο...(2008-03-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα στα εργατόπαιδα για συσπείρωση στο ΚΚΕ(2007-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ