Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επεξεργάζεται το επόμενο κύμα μέτρων

Αναμένεται κλιμάκωση της επίθεσης στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα

Ο λαός μπορεί να βγει νικητής, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και λαϊκή συμμαχία

MotionTeam

Ο λαός μπορεί να βγει νικητής, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και λαϊκή συμμαχία
Νέα άγρια μέτρα μέσα στο 2011, με νέο κύμα διαρθρωτικών ανατροπών και εισπρακτικά χαράτσια προανήγγειλε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος. Δυο μέρες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για περαιτέρω μειώσεις μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και μαζικές απολύσεις δημοσίων υπάλληλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε χτες για να ξεκαθαρίσει ότι ο εφιάλτης για τους εργαζομένους δεν έχει τέλος, όσο τα μονοπώλια και τα κόμματά τους παραμένουν κυρίαρχα.

Σύμφωνα με τον Ηλ. Μόσιαλο, μέσα στους επόμενους δυο μήνες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται «να προωθήσει το σύνολο των διαρθρωτικών μέτρων για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, την επίσπευση των μέτρων που λάβαμε από το Μεσοπρόθεσμο και την επίσπευση μέτρων που θα υλοποιούνταν το 2012». Μάλιστα ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρθούν νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, σημειώνοντας ότι «διεξάγεται μια συνεχής συζήτηση» μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

Αξιοποιώντας τις βολικές συστάσεις των συμμάχων της στην ΕΕ, για την «ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων» και παρουσιάζοντας την τρόικα να βάζει θέμα για νέα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για την κλιμάκωση της επέλασης σε βάρος του λαού.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου, στο φόντο των δηλώσεων αξιωματούχων των Βρυξελλών και κυβερνητικών στελεχών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης περί «εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ», προχωρά σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης των λαϊκών στρωμάτων. Επισείει υπογείως το ενδεχόμενο της πτώχευσης της χώρας και επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποτρέψει την έκρηξη της λαϊκής δυσαρέσκειας για τη βάρβαρη πολιτική της.

Επίθεση χωρίς τέλος

Ο Ηλ. Μόσιαλος, αν και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει «επίσημη ενημέρωση» από την ΕΕ για πρόσθετα μέτρα και δήλωσε σίγουρος για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ., σημείωσε ότι «θα υπάρξουν και επιπρόσθετες ανακοινώσεις διαρθρωτικών αλλαγών» που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και πέρα από αυτό. Περιγράφοντας τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για «μαχαίρι» στις δημόσιες δαπάνες, εξήγγειλε χτες - και μόνο ως παράδειγμα - δραστικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας με στόχο τη «μείωση των δαπανών», δηλαδή την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις αναπηρικές συντάξεις σημείωσε: «Με βάση τους στόχους μας, αναμένουμε ότι το 2012 το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων στο ΙΚΑ να περιοριστεί από το 11,7 στο 9% του συνόλου των συντάξεων, στον ΟΓΑ να κατέβει από το 16,56 στο 12% και στον ΟΑΕΕ να κατέβει από το 10,6 στο 8% (...) Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε τους μέσους όρους των χωρών της ευρωζώνης που είναι πολύ χαμηλότεροι».

Δίνοντας το εύρος της αντιλαϊκής επίθεσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος θα υπάρξει συνέχεια. «Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με την τρόικα. Αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα, όπου εξετάζουμε συνολικά τις διαρθρωτικές αλλαγές, την πλήρη εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2011, τον Προϋπολογισμό του 2012, με στόχο και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Ο Ηλ. Μόσιαλος άφησε ανοιχτή ακόμα και την άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα, σημειώνοντας είναι «θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης που θα τα ανοίξει ο πρωθυπουργός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Παράλληλα σημείωσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα επιφέρει δραστικές μειώσεις στους μισθούς τους θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβρη.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Γ. Μπουτάρη και εκπροσώπους «παραγωγικών φορέων». Αύριο το βράδυ θα μιλήσει στο «Συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης» και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Χτες ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον καγκελάριο της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρωθυπουργός θα υπεραμυνθεί της προώθησης των διαρθρωτικών ανατροπών και θα στείλει «πολύ σαφές το μήνυμα ότι δεν θα υποχωρήσουμε στις αντιστάσεις». Δηλαδή μήνυμα έντασης τους πολέμου εναντίον του λαού και ανοιχτής σύγκρουσης με το οργανωμένο κίνημα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θα ζητήσει «συστράτευση» των αστικών κομμάτων και «ευρείες συναινέσεις» για την προώθηση της αντιδραστικής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θυσίες για τα μονοπώλια ή κατάργησή τους(2012-12-04 00:00:00.0)
Επιδιώκει με κάθε τρόπο τη μείωση των μισθών(2012-01-26 00:00:00.0)
Παζαρεύει για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας(2011-10-11 00:00:00.0)
Ερχεται και επόμενο κύμα μέσα στο 2011(2011-09-22 00:00:00.0)
Απειλές και μέτρα για να τσακίσουν το λαό(2011-09-11 00:00:00.0)
Επίσπευση ζητούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες(2010-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ