Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκό προσκλητήριο ενάντια στη φοροληστεία

Εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους στη νέα φοροληστεία
Εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους στη νέα φοροληστεία
Εντείνουν τη δραστηριότητά τους οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Με καθημερινές εξορμήσεις και συζητήσεις με τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στο λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στη νέα φοροληστεία. Να πει «όχι» στην αύξηση των φοροαπαλλαγών για την πλουτοκρατία και να αντισταθεί στα νέα χαράτσια που φορτώνονται όλο και περισσότερα στις πλάτες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Χτες, οι ταξικές δυνάμεις «όργωσαν», κυριολεκτικά, τους χώρους δουλειάς. Στη «ΒΙΑΝΕΞ», το Συνδικάτο Φαρμάκου, συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. «Μας αυξάνουν το ΦΠΑ, μας βάζουν κι άλλα χαράτσια - μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πρέπει να αντιδράσουμε, οργανωμένα, να τους στείλουμε μήνυμα ότι δε θα πληρώσουμε τα νέα χαράτσια», έλεγαν τα στελέχη του Συνδικάτου. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τα ΒΑΕ, όπου μια σειρά από επαγγέλματα του κλάδου εξαιρούνται από τη λίστα. Αντίστοιχα, συζήτηση για τα ΒΑΕ και τα χαράτσια έγινε και στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου εξορμήσεις έγιναν χτες, στα ξενοδοχεία ΧΙΛΤΟΝ, ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ και αλλού. Τις επόμενες ημέρες εξορμήσεις προγραμματίζονται στα ξενοδοχεία INTERCONTINENTAL, NOVOTEL, SAINT GEORGE LYCABETUS, HILTON, METROPOLITAN, LEDRA MARRIOT, ATHENS PLAZA και ξενοδοχεία Συντάγματος, CARAVEL, TITANIA και στο Καζίνο Πάρνηθας.

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εξορμήσεις και το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς με συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους. Σήμερα, Τετάρτη, στο χώρο των εργαζομένων του Φαρμάκου, θα γίνουν εξορμήσεις - συζητήσεις, στις εταιρείες ΠΑΦΑΡΜ, ΦΑΡΜΑΤΕΝ και ΜΠΙΟΣΠΡΕΪ. Στο χώρο των Εμποροϋπαλλήλων, στα PRAKTIKER στο Αιγάλεω και στον Ταύρο. Στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, στις εταιρείες ΕΛΜΠΙΣΚΟ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΝΙΚΑΣ, ΠΕΠΣΙ στα Οινόφυτα και στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ Σχηματαρίου, επίσης στις κατασκευές, σε εργοτάξια και οικοδομές της Αττικής. Στο χώρο των Λογιστών, στις εταιρείες DILOINT και PRICE. Στους κλωστοϋφαντουργούς στις FINTEXPORT, ΣΑΝΤΕ, ΑΓΛΟΥΠΑΣ και ΜΑΚΟΠΛΕΞ, στο Χρηματοπιστωτικό, στις τράπεζες ΑΤΕ, EUROBANK, ΑΛΦΑ, ΕΘΝΙΚΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά οι ταξικές δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. Σήμερα στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ θα γίνει ευρεία σύσκεψη που διοργανώνουν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», οι Ενώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Στη σύσκεψη, παράλληλα με την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, θα καθοριστεί ακόμα πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Επίσης σήμερα το πρωί θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ενώ το απόγευμα οι αγωνιστικές παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών ΟΛΠ διοργανώνουν σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΠ.

Στο μεταξύ χτες το απόγευμα έγινε σύσκεψη της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά όπου αυτό που αποφασίστηκε ήταν μέχρι και το Σάββατο να μη μείνει χώρος δουλειάς, εργατογειτονιά που με εξορμήσεις, περιοδείες να μη μεταφερθεί το αγωνιστικό κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ