Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεσηκώσου λαέ!

Πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις χτες σε εργατοσυνοικίες της Αθήνας

Από τη χτεσινή εξόρμηση - πικετοφορία στην Πετρούπολη
Από τη χτεσινή εξόρμηση - πικετοφορία στην Πετρούπολη
«Ολοι στο δρόμο, ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός». Το σύνθημα αυτό αντήχησε χτες το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης, στη μαζική εξόρμηση που έκαναν μέλη του ΚΚΕ, παρά τη συνεχή βροχή. Με κόκκινες σημαίες και ντουντούκες μοίρασαν ανακοινώσεις χέρι με χέρι και κάλεσαν το λαό της Πετρούπολης να συμμετάσχει στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην πλατεία Ομόνοιας.

Ιδιο το σκηνικό και στο Βύρωνα. Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός. Αυτός είναι πατριωτισμός», με την ντουντούκα να ενημερώνει το λαό της περιοχής για τα νέα μέτρα και την ανάγκη του οργανωμένου αγώνα, ο κόσμος έβγαινε από τα μαγαζιά και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του για την εξαθλίωση στην οποία τον καταδικάζει η κυρίαρχη πολιτική.

«Αυτά τα μέτρα θα μας εξοντώσουν. Δεν μπορούμε να τα δεχτούμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης. Πρέπει να βρούμε το θάρρος να ξεσηκωθούμε», είπε κάποιος που διασταυρώθηκε με την πικετοφορία, κρατώντας μια τσάντα τρόφιμα με τα απολύτως απαραίτητα. Ενας παππούς με το εγγόνι του γεμάτος οργή έλεγε: «Ρε, πού με φτάσανε! Στα 78 μου χρόνια να σκέφτομαι να πάρω μία γκοφρέτα στο παιδί επειδή δε μου φτάνουν τα λεφτά».

Ενας μικροεπαγγελματίας βγήκε στην πόρτα του μαγαζιού και είπε: «Μας έχουν καταντήσει να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα. Πώς να ψωνίσει ο εργαζόμενος σε μένα όταν του κόβουν τον μισθό και τον απολύουν. Μαζί με αυτόν θα πεινάσω κι εγώ». Δίπλα του παρεμβαίνει και ένας ψιλικατζής: «Δεν πάει άλλο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο ως εδώ και μη παρέκει. 'Η εμείς ή αυτοί».

Οι πικετοφορίες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζονται σήμερα, στις 6.30 μ.μ. στο Ιλιον (από τα κομματικά γραφεία) και στους Αγ. Αναργύρους (από την κεντρική πλατεία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ