Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στις φυλακισμένες γυναίκες της Παλαιστίνης

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στις Παλαιστίνιες που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, πολλές από αυτές μαζί με τα μικρά παιδιά τους, εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Χτες αντιπροσωπεία της ΟΓΕ επισκέφθηκε την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα με σκοπό να επιδώσει την καταγγελία της και να απαιτήσει την απελευθέρωσή τους. Την καταγγελία παρέλαβε ο «διευθυντής ασφαλείας» της πρεσβείας, ο οποίος αρνήθηκε, προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας, να επιτρέψει την είσοδο της αντιπροσωπείας στο κτίριο.

Το κείμενο που επέδωσε η αντιπροσωπεία έχει ως εξής: «Η ΟΓΕ καταγγέλλει τη φυλάκιση των 37 Παλαιστινίων γυναικών και των 23 μωρών παιδιών τους, που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους.

Από το 1948 οι Παλαιστίνιες γυναίκες εντάχθηκαν στον ένοπλο αγώνα του λαού τους, κάνοντας το καθήκον τους, με το δίκαιο αίτημα να αποκτήσουν αυτές και τα παιδιά τους ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Η ΟΓΕ καταγγέλλει τους βασανισμούς, την κακοποίηση και τον εξευτελισμό που υφίστανται οι Παλαιστίνιες γυναίκες φυλακισμένες».

Και συνεχίζει: «Η ΟΓΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών, Ευρωπαίων και Ισραηλινών ιμπεριαλιστών. Συμπαραστέκεται στις Παλαιστίνιες που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές και είναι καταδικασμένες μέχρι και τρεις φορές ισόβια.

Καλούμε τις γυναίκες της χώρας μας να καταδικάσουν την πολιτική του Ισραήλ σε πολλές φορές ισόβια, για τα εγκλήματα που εξακολουθεί να διαπράττει επί 63 χρόνια ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Επιμένουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυες και να στηρίζουμε τον αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ