Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ρεαλιστική και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία και την πρότασή της για την περιοχή, παρουσίασε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κοζάνη.

Ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες υγείας στη Δυτική Μακεδονία θα μεγαλώνουν όσο εφαρμόζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Κάλεσε το λαό να συσπειρωθεί με το ΚΚΕ και να παλέψει για υγεία κοινωνικό αγαθό και θεμελιακό δικαίωμα του λαού, το οποίο θα παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος που θα καλύπτει πλήρως, με δημόσιες δαπάνες, όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες υπηρεσίες υγείας για πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οπως σημειώθηκε, στο πλαίσιο αυτό, σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, απαιτείται:

  • Να μη συγχωνευθεί, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, καμία κλινική στη Δυτική Μακεδονία, καμία μονάδα υγείας.
  • Ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας σε όλους τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά με βάση τη γεωγραφική και οικονομική ενότητα της κάθε περιοχής.
  • Πλήρης κάλυψη των νοσοκομείων με 8 ειδικούς γιατρούς σε κάθε βασική κλινική και πρόληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με σχέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Με 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο και μια εφημερία τη βδομάδα για τους γιατρούς, και το προσωπικό βάρδιας.
  • Αμεση στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης του Αμυνταίου που θα λειτουργεί στα πλαίσια του ΕΣΥ.
  • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων πιστώσεων για την πλήρη κάλυψη των εφημεριών και του αναγκαίου σύγχρονου ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού.
  • Πλήρης στελέχωση των πολυιατρείων του ΙΚΑ και της ΔΕΗ και η εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού μέχρι την ένταξή τους στα ΚΥ.
  • Απαγόρευση συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη λειτουργία πανεπιστημιακού νοσοκομείου, τονίστηκε ότι είναι αποπροσανατολιστική και εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδιασμών συρρίκνωσης των νοσοκομείων και των δημόσιων μονάδων υγείας. Καθώς, όπως σημειώθηκε, «είναι άλλο πράγμα να έχεις μια κλινική καρδιολογίας που μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα νοσοκομείο ή μια εντατική μονάδα νεογνών και άλλο πανεπιστημιακό περιφερειακό νοσοκομείο, που σημαίνει πανεπιστήμιο, παροχή υψηλά εξειδικευμένων και πρωτοποριακών υπηρεσιών υγείας, έρευνα, εκπαίδευση κ.λπ.».

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν: «Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική και αναγκαία σήμερα. Υπάρχει πλούτος, τα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα που το επιτρέπουν, το ειδικευμένο επιστημονικό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται. Το εμπόδιο είναι η εξουσία των μονοπωλίων, τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μεγαλοαστών της κοινωνικής ελίτ. Για να ωφεληθεί ο λαός πρέπει να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων και να αποδυναμωθούν τα κόμματά της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι πέτυχαν να ανασταλεί το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής(2023-02-08 00:00:00.0)
Κλείνουν το μοναδικό παιδοψυχιατρικό τμήμα σε Δυτική Αττική, Πειραιά και Αιγαίο!(2023-02-03 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το δράμα με τις ελλείψεις στην παιδιατρική νοσηλεία(2023-01-25 00:00:00.0)
«Λαγός» της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης μια μελέτη του δήμου Κοζάνης(2022-01-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης(2018-07-24 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα προβλήματα της Υγείας(2010-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ