Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ, ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Πλατιά δράση για την απεργία στις 2 Ιούνη
  • Συλλαλητήριο στους δρόμους της Μεταμόρφωσης σήμερα από το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ
  • Κοινή ανακοίνωση των Εργοστασιακών Επιτροπών και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων

Με καθημερινές περιοδείες, εξορμήσεις, συζητήσεις και συσκέψεις, εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών Ομοσπονδιών Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου, έτσι ώστε η απεργία στις 2 Ιούνη να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την ώρα που κυβέρνηση, εργοδοσία και τρόικα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ατομική διαπραγμάτευση, χτυπώντας κάθε έννοια συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων, οι ταξικές δυνάμεις, συντονισμένα και αποφασισμένα, καλούν τους εργάτες να διεκδικήσουν δυναμικά συμβάσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Για το λόγο αυτό, η ταξική αλληλεγγύη παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την απεργία των δύο ταξικών Ομοσπονδιών: Η απεργία για υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων αφορά όλους τους κλάδους, όλους τους εργάτες και τις εργάτριες.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών πραγματοποιεί καθημερινά περιοδείες και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς. Χτες έγιναν εξορμήσεις στις εταιρείες ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΔΕΛΤΑ, ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ, ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ και COCA - COLA, ενώ συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σε όλα τα μεγάλα εργοστάσια της Αττικής, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σήμερα, Παρασκευή 27 Μάη, στις 6.30 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στους δρόμους της Μεταμόρφωσης, ενάντια στις απολύσεις, προπαγανδίζοντας ταυτόχρονα πλατιά στο λαό της περιοχής την απεργία στις 2 Ιούνη, αλλά και τα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ σημειώνεται: «Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΦΑΓΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στη ΦΑΓΕ, όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των τροφίμων να δείξουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στις πρόσφατες απολύσεις που έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες απολύσεις που έχει κάνει η ΦΑΓΕ».

Απάντηση στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας

Αντίστοιχα η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου συνεχίζει τις εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων εξέδωσε χτες κοινή ανακοίνωση μαζί με τις Εργοστασιακές Επιτροπές στις Γραφικές Τέχνες, στις εταιρείες «3Ε Εκτυπωτική», ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ, GREKIS, MDK, ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΒΙΟΧΑΡΤ, ΤΥΠΟΧΡΩΜ, όπου τονίζεται: «Οι εκλεγμένες Εργοστασιακές Επιτροπές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις γραφικών τεχνών καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις να υπογράψουν τώρα ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι στα λιθογραφεία, βαθυτυπεία, βιβλιοδετεία, ατελιέ γραφικών τεχνών έχουμε υποστεί, όπως όλη η εργατική τάξη, τεράστια μείωση του εισοδήματός μας τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον 25%, και συνέχεια μειώνεται από τα αντεργατικά μέτρα».

Επίσης, υπογραμμίζουν: «Δίνουμε απάντηση στην αδιαλλαξία των εργοδοτικών οργανώσεων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις επιχειρήσεις του κλάδου να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Καλούμε τους συναδέλφους να συζητήσουν μέσα στους χώρους δουλειάς, ώστε να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργίας και τη συμμετοχή τους στην περιφρούρηση».

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου έχει αποφασίσει συγκέντρωση και πορεία προς το ΣΕΒ, τη μέρα της απεργίας, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ