Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Την Κυριακή η διεθνιστική εκδήλωση

Συνέντευξη Τύπου χτες από την Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 29 Μάη στην Καστοριά, με θέμα «Μαζικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για το δυνάμωμα της φιλίας των λαών, την ειρήνη, το Σοσιαλισμό», καλεί η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί την αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Κομμάτων από την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε χτες στην Κοζάνη, ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εκδήλωσης. Οπως είπε, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει ξεκινήσει το ΚΚΕ για να δυναμώσει η συνεργασία και η φιλία των λαών της περιοχής, για να γίνει μια πιο διεξοδική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, που χαρακτηρίζονται από την ένταση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων. Εξελίξεις που σφραγίζονται από τη διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Σημείωσε ότι «απέναντι σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν και πρέπει να χαράξουν το δικό τους δρόμο, διαμορφώνοντας σε κάθε χώρα το αντίπαλο δέος. Να αναπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντιμετώπισης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε" στα Βαλκάνια, στα πλαίσια της ανάπτυξης ενός αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού κινήματος κατά των αμερικανοΝΑΤΟικών επεμβάσεων και των αστικών τάξεων της περιοχής, με κατεύθυνση το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ