Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες στο λιμάνι της Πάτρας

Αντιιμπεριαλιστική πορεία χτες, με αφορμή τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικού πλοίου στην πόλη

Με συγκέντρωση και πορεία απάντησαν χθες οι φιλειρηνικές - αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Πάτρας στον ελλιμενισμό βρετανικής φρεγάτας του ΝΑΤΟ στην αχαϊκή πρωτεύουσα, που κατέπλευσε προχθές. Το πολεμικό πλοίο ανήκει στη δύναμη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» (Ενεργό Εγχείρημα) στη Μεσόγειο, η οποία, μετά την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη, έχει ενταχθεί στην ευρύτερη επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού της Λιβύης.

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Ανεπιθύμητοι! Να φύγουν οι φονιάδες από το λιμάνι της Πάτρας», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλ. Τριών Συμμάχων και πορεύτηκαν μέσα στο λιμάνι με προορισμό το ΝΑΤΟικό πλοίο. Η πορεία εμποδίστηκε από δυνάμεις του Λιμενικού, που είχαν τοποθετήσει κάθετα στο δρόμο ένα τεράστιο κοντέινερ για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να βρεθούν απέναντι από το πλοίο. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την παρεμπόδισή τους και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση του Λιμενικού και του κοντέινερ.

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο Αντρέας Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, κατήγγειλε την παρουσία του ΝΑΤΟικού πλοίου, καθώς και τη συχνή παρουσία τέτοιων πλοίων στην πόλη. «Το λιμάνι της πόλης αποτελεί σταθμό υποδοχής των πλοίων των ΝΑΤΟικών φονιάδων και την ίδια στιγμή στη Λιβύη δολοφονούν αμάχους και μικρά παιδιά. Το ΝΑΤΟ επεμβαίνει όπου Γης, ως πολεμικός βραχίονας του ιμπεριαλισμού για την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών του συμφερόντων, καθώς και συμφερόντων μονοπωλίων», σημείωσε και καταλήγοντας τόνισε: «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών. Να κλείσει το λιμάνι για τα πλοία των ιμπεριαλιστών, να σταματήσει να αποτελεί ορμητήριό τους. Καμιά συμμετοχή Ελλήνων ενόπλων στις αποστολές και τους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ