Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Τιμούν το Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη

Την εξέγερση των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών τιμούν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τη Δευτέρα 9 Μάη, με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τον τόπο θυσίας των εργατών το Μάη του '36 (γωνία Εγνατίας και Βενιζέλου), όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Την ίδια μέρα, στις 7.30 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για το ματωμένο Μάη του '36, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, μουσικό αφιέρωμα, αφιέρωμα στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου και προβολή ταινίας. Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί επίσης το λαό και τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά και στο πολιτικό μνημόσυνο για το δολοφονημένο από τη χούντα κομμουνιστή Γιώργη Τσαρουχά, που θα γίνει στις 9 Μάη, στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

Τέλος, τα Παραρτήματα Ορεστιάδας και Διδυμότειχου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση για την 9η Μάη, μέρα που είναι αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 8 Μάη στις 7 μ.μ., στο μνημείο που βρίσκεται στον τόπο που οι κατακτητές εκτελούσαν τους Ελληνες αντιστασιακούς, στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Διδυμότειχου - Ελληνοχωρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ