Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκλητικές διεκδικήσεις των μεγαλοξενοδόχων...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΟΧΙ ΠΙΑ να αναθέτουν στον πρωθυπουργό να αποφασίσει το πότε θα γίνουν και αν θα γίνουν τα «πλέι - οφ» του ποδοσφαίρου. Αν είναι δυνατόν...

Κατ' αρχήν ο άνθρωπος είναι του κλασικού αθλητισμού και το έχει αποδείξει. Δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο... Του αρέσουν τα ...«κατά μόνας», και στα αθλήματα, και στην κοινωνική συμπεριφορά.

Ξέρετε, ατομικός αθλητισμός, ατομικές συμβάσεις, ατομική φορολόγηση, ατομική ευθύνη...

Βέβαια, αν δεν το αποφασίσει ο Γ. Παπανδρέου, μένει να το αποφασίσει ο Π. Γερουλάνος, που δε δείχνει κι αυτός ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τις εξέδρες των γηπέδων. Γενικώς, μπέρδεμα η υπόθεση...

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ στο δίδυμο Παπανδρέου - Γερουλάνου, να σας πούμε ότι δεσμεύτηκαν προς τις τουριστικές επιχειρήσεις πως θα πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για τον τουρισμό.

Με το δίκιο τους και οι μεγαλοξενοδόχοι ...ζητάνε: Οι τραπεζίτες πήραν - σκέφτονται - και με το παραπάνω. Οι εφοπλιστές «μασάνε» από φοροαπαλλαγές μέχρι επιδοτήσεις. Οι βιομήχανοι έχουν δωρεάν ασφαλιστικές εισφορές και επιδοτήσεις απασχόλησης.

Ε, οι ξενοδόχοι - η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας - να μην πάρουν κι αυτοί το ...μερτικό τους από την «εθνική οικονομία» που στηρίζουν οι θυσίες των εργαζομένων;

Βέβαια, μπορεί να απασχολούν κατά κόρον ανασφάλιστους, να μην πληρώνουν, να χρησιμοποιούν «ευέλικτες εργασιακές σχέσεις», να δίνουν μισθούς πείνας, όμως τίποτε από αυτά δεν είναι αρκετό.

Κρίση έχουμε, βλέπετε, και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ...τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Εννοείται, φυσικά, ότι οι κυβερνώντες θα κάνουν το παν για να τους ικανοποιήσουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ