Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Την Κυριακή 8 Μάη, πραγματοποιείται η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Λ. Μεσογείων), όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Ανάλογες αντιιμπεριαλιστικές, αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: Στα Τρίκαλα, σήμερα Πέμπτη, με εκκίνηση από την πλατεία Αγίας Μονής, στις 7 μ.μ. Στο Βόλο, στις 12 Μάη, με εκκίνηση από την πλατεία Ανακασιάς. Στη Σάμο, στις 15 Μάη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μάη. Στη Μυτιλήνη, στις 22 Μάη. Στην Τρίπολη, στις 29 Μάη. Αναμένονται επίσης οι ημερομηνίες πραγματοποίησης αντίστοιχων δραστηριοτήτων και σε άλλες πόλεις.

Για τη Μαραθώνια Πορεία δρομολογούνται τα παρακάτω λεωφορεία: Αθήνα, στις 6.30 π.μ. από πλατεία Κάνιγγος. Αιγάλεω, στις 6.45 π.μ. από πλατεία Εσταυρωμένου και στις 7 π.μ. από τη στάση «Αγ. Αντώνης» του Μετρό στο Περιστέρι. Πετρούπολη, στις 6.45 π.μ. από το Δημαρχείο Πετρούπολης, στις 7 π.μ. από ΟΤΕ Ιλίου, στις 7.15 π.μ. από «Goody's» Aγ. Aναργύρων και στις 7.25 π.μ. από Δημαρχείο Καματερού (Λ. Φυλής). Χαλάνδρι, στις 7 π.μ. από την πλατεία Χαλανδρίου. Πειραιάς, για Τύμβο Μαραθώνα στις 6.30 π.μ. από την πλατεία Κοραή, με στάσεις στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, στο Περιβολάκι (Νίκαια) και στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Επίσης στις 2.30 μ.μ. από την πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα, Λεωφ. Λαμπράκη, Νεάπολη Νίκαιας) με στάσεις στο Περιβολάκι και στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Κάλεσμα της ΟΓΕ

Σε κάλεσμά της για τη Μαραθώνια Πορεία η ΟΓΕ σημειώνει:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας θα πορευτεί μαζί με τους χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης την Κυριακή στις 8 Μάη 2011 στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ. Καλούμε τις γυναίκες να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που ματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντά των μονοπωλιακών ομίλων. Οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα. Αφγανιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανος, Λιβύη στενάζουν από την ιμπεριαλιστική μπότα. Τα Βαλκάνια στο μάτι του κυκλώνα. Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν τα πάντα στη ζωή μας. Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώρα 4 μ.μ., για να πορευτούμε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ