Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Κοροϊδεύουν τους άνεργους ανασφάλιστους»

MotionTeam

«

Μπαλάκι» κάνουν τους ανασφάλιστους που προσπαθούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια Υγείας τους το υπουργείο Εργασίας και οι αρμόδιοι φορείς, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, την οποία κοινοποιεί στην υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και το διοικητή του ΙΚΑ.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει:

«Τελικά ποιος κοροϊδεύει τους ασφαλισμένους;

Το υπουργείο Εργασίας, διά του υφυπουργού του, κ. Κουτρουμάνη, διαλαλεί ότι οι ανασφάλιστοι μπορούν να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας (οικογενειακό βιβλιάριο) με 50 ένσημα.

Η διοίκηση του ΙΚΑ μας απαντάει ότι δεν υπάρχει νόμος, όμως με εγκύκλιο ενημερώθηκαν οι κατά τόπους μονάδες του ΙΚΑ να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας με 50 ημέρες εργασίας.

Οι τοπικές μονάδες του ΙΚΑ απαντούν ότι δεν έχουν πάρει καμιά εντολή για θεώρηση βιβλιαρίων με μειωμένες προϋποθέσεις.

Από τον Αννα στον Καϊάφα».

Και υπογραμμίζει: «Δηλαδή όλοι μαζί κοροϊδεύουν, βασανίζουν τους ασφαλισμένους και εξασκούν το σαδισμό τους πάνω στο κορμί των ανασφάλιστων, των αρρώστων, των ανέργων και των οικογενειών τους, που αδυνατούν να πληρώσουν την επίσκεψη στον ιδιώτη γιατρό, να πάρουν φάρμακα, να πάνε στο νοσοκομείο.

Δε χωράει αμφιβολία ότι η αύξηση των ημερών εργασίας για θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας, η ανεργία, το εξευτελιστικό μεροκάματο, η ακρίβεια, η μείωση των δαπανών για την υγεία και οι συγχωνεύσεις στοιχίζουν ζωές.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όσοι άλλοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική έχουν την απόλυτη ευθύνη. Απαιτούμε η κυβέρνηση, η αρμόδια υπουργός και ο διοικητής του ΙΚΑ άμεσα να λύσουν το ζήτημα της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές, να δώσουν μάχη για την οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας στις 11 Μάη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ