Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Νέα αιματηρά επεισόδια

ΣΑΝΑ'Α._

Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά από γερμανικό αίτημα, για τις εξελίξεις στην Υεμένη. Διπλωματικές πηγές διέρρεαν ότι τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν από τον απεσταλμένο του Οργανισμού στη χώρα, αλλά δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία ούτε σε μια έκκληση αυτοσυγκράτησης «λόγω επιφυλάξεων που εκφράστηκαν από συγκεκριμένες χώρες».

Η δήλωση φέρεται να «φωτογραφίζει» τη Μόσχα, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνη η λογική της αντιπολίτευσης ν' αρνείται κάθε διάλογο θεωρώντας ότι θα λάβει βοήθεια από το εξωτερικό». Ο Λαβρόφ απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, υποστήριξε, όμως, ότι η υεμενίτικη αντιπολίτευση μοιάζει να προσπαθεί να εκμαιεύσει μια στρατιωτική εμπλοκή ξένων δυνάμεων, όπως έχει γίνει στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, εντός χώρας, συνεχίζονταν οι μαζικές αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, οι οποίες σημαδεύτηκαν και από αιματηρά επεισόδια. Από την Τρίτη μέχρι χθες το μεσημέρι, είχαν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί δεκάδες σε Σάνα'α, Τάιζ, αλ Χουντέιντα και Αντεν, όπου σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις από «πυρά», όπως υποστηρίζουν οι αρχές, διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ