Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλήρη στήριξη στην ιδιωτικοποίηση

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λένε πως τάχα είναι αντίθετες στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που θα γίνει στο πλαίσιο συνολικά της ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Και όμως και σήμερα αυτές οι δυνάμεις, αυτή η πλειοψηφία πρωτοστατεί στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και βέβαια είναι αυτή που στήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Λέει η πλειοψηφία ότι την επόμενη βδομάδα θα αποφασίσει την πραγματοποίηση 48ωρων απεργιών ενάντια στο σχετικό νομοσχέδιο που θα προωθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Από τώρα όμως φροντίζει οι κινητοποιήσεις να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο να κτίσει το αγωνιστικό προσωπείο της και να κρύψει τις ευθύνες της.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των μονοπωλίων είναι ενιαία και μόνο η ενιαία αγωνιστική δράση των εργαζομένων μπορεί να δώσει αποτελεσματική απάντηση. Ομως οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες δρουν συντεχνιακά αχρηστεύοντας εκ των προτέρων τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ αρνείται, ουσιαστικά, το συντονισμό της δράσης με άλλους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται άμεσα από την επίθεση αυτή, προβάλλοντας το αίτημα να μη θιχτεί η ΔΕΗ, αδιαφορώντας για τις άλλες ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η πλειοψηφία στήριξε εξαρχής τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, αποδέχεται πλήρως τη λογική του ανταγωνισμού, δρα πολλές φορές σαν εκπρόσωπος των μετόχων και είναι αυτή που τον περασμένο Οκτώβρη στο 34ο έκτακτο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε να στηρίξει την απόσπαση από την κυρίως ΔΕΗ και τη θυγατροποίηση της μεταφοράς και της διανομής. Το κομμάτιασμα αυτό διευκολύνει και το ξεπούλημα της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των δύο αυτών τομέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ