Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ενάντια σε μετάναστες και άσυλο

Αλέκα Παπαρήγα: Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα λύση και να αναγγείλει μέτρα υπέρ των μεταναστών. Το άσυλο μπορούν και πρέπει να το υπερασπιστούν οι ίδιοι οι φοιτητές και από την αστυνομία και από οποιονδήποτε άλλον το επιβουλεύεται.

  • Σαν έτοιμη από καιρό, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει τα γεγονότα με τους μετανάστες στο κτίριο της Νομικής - που συνέχισαν για δεύτερη μέρα χτες την απεργία πείνας - ως ευκαιρία για να ανοίξει ακόμα πιο επιθετικά το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί στην επιβολή και εμπέδωση του νέου αντιμεταναστευτικού νομοθετικού πλαισίου.
  • Η δικαίωση όλων των μεταναστών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, που δουλεύουν για μισό κομμάτι ψωμί, γίνονται αντικείμενο της πιο στυγνής εκμετάλλευσης. Να τους αναγνωριστούν τα δίκαια αιτήματά τους, της νομιμοποίησης και των εργασιακών δικαιωμάτων. Καμιά νομιμοποίηση σε όλα εκείνα τα σχέδια που θέλουν να εγκατασταθεί η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και να παρεμβαίνει καταλύοντας το άσυλο.

ΣΕΛ.  8  -  10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ