Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Σιγουριά» για τις πολυεθνικές...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, έχουμε τώρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει, όπου βρεθεί, ότι είναι υπέρ του «ευρωομολόγου» γιατί «δίνει σιγουριά»...

Σωστά! Μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι οι πολιτικές βαθιάς λιτότητας θα συνεχίζονται και τα κέρδη των πολυεθνικών θα αυξάνονται, όσο ο κοσμάκης θα φορολογείται και θα ταλαιπωρείται από την ακρίβεια.

Επίσης μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως πάντα θα βρίσκουν κάποιο πρόβλημα ...δανεισμού για να εφαρμόζουν ολοένα πιο αντεργατικές πολιτικές και να καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τέτοιες ...σιγουριές μπορεί να τις επιθυμούν διακαώς τα συμφέροντα που εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, όμως κάθε άλλο παρά τις θέλει ο ελληνικός λαός. Κι αυτό είναι σίγουρο.

Ε, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝΕΒΗΚΕ το Χρηματιστήριο! Τι θα έκανε, θα έπεφτε όταν ανακοινώνεται μείωση των κερδών των επιχειρήσεων με φορολογικό συντελεστή στο 20%;

Προφανώς πάρτι κάνουν οι Ανώνυμες Εταιρείες και έχουν καλέσει και τους φίλους τους τους τραπεζίτες μαζί με τις πολυεθνικές για να το γιορτάσουνε.

Μόνο που οι μικρομεσαίοι (που τους περιμένουν νέα φορολογικά «παλούκια»), οι μισθωτοί (που ούτως ή άλλως έχουν τσακιστεί) και οι συνταξιούχοι (που ...τι άλλο να τους πάρουν πια) δεν έχουν Χρηματιστήριο να «εκφράζονται».

Και σε αυτούς ο «δείκτης» πάει από το κακό στο χειρότερο και είναι εξαιρετικά προκλητικό να βλέπουν πως, ενώ αυτοί πληρώνουν, αυτοί που πραγματικά διαθέτουν το χρήμα φοροπαλλάσσονται.

Να ξέρουν, πάντως, οι κυβερνώντες πως όταν θα «καταρρεύσει» ολοκληρωτικά το Χρηματιστήριο του ελληνικού λαού δε θα πέσουν τιμές μετοχών, αλλά ...θα πέσει η οργή του κόσμου στο κεφάλι τους. Και θα είναι βαριά.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ