Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μπλόκαρε τους «εισπράκτορες» της Υγείας

Απευθύνοντας κάλεσμα δράσης για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη

Κανείς ασθενής δεν μπορεί να πληρώνει για τίποτα, ξεκαθάρισαν οι διαδηλωτές
Κανείς ασθενής δεν μπορεί να πληρώνει για τίποτα, ξεκαθάρισαν οι διαδηλωτές
Την είσπραξη του χαρατσιού των 5 ευρώ μπλόκαρε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Λάρισας - ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, Ενωση Γυναικών Λάρισας - μέλος ΟΓΕ - με κατάληψη των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων στο Νομαρχιακό και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα απαίτησαν την κατάργηση του χαρατσιού και κάθε πληρωμής στα νοσοκομεία, καλώντας σε λαϊκό ξεσηκωμό για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στο ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Και, απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη.

Ταυτόχρονα, με την κατάληψη, που έκαναν από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ., πραγματοποίησαν παρεμβάσεις και σε εξωτερικά ιατρεία και στις διοικήσεις για τις περιπτώσεις όπου οι υπεύθυνοι αρνούνταν να εξεταστούν οι ασθενείς χωρίς να πληρώσουν, επιβάλλοντας, έτσι, να μην καταβληθεί το χαράτσι. Η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής βρήκε μεγάλη αποδοχή από ασθενείς και εργαζόμενους.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, απαιτώντας την άμεση κάλυψη των πολλών κενών σε προσωπικό, κυρίως ιατρικό και νοσηλευτικό που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

«Να μην δεχτούμε την αντίληψη ότι τα εργατικά - λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώσουν για να έχουν υγειονομική περίθαλψη» επισημαινόταν στην ανακοίνωση που μοιραζόταν στον κόσμο κατά τη διάρκεια των χτεσινών αγωνιστικών παρεμβάσεων. «Σήμερα - τονιζόταν - αυτά που μας παρέχονται είναι ένα μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουμε πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν οι πλουτοκράτες». Και υπογραμμιζόταν: «Δεν είναι μονόδρομος η σημερινή πολιτική. Μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα μας στερούν. Μπορούμε να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σταθερή δουλειά, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλές αμοιβές, πλήρη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό».

* Παράσταση στον διοικητή των υπηρεσιών Λάρισας του ΙΚΑ πραγματοποίησαν συνταξιούχοι της συνοικίας Νέας Σμύρνης διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη συνοικία.

Αυξάνονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε ο λαός να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική που κατάντησε την υγεία του εμπόρευμα αναλαμβάνουν ταξικά συνδικάτα κι άλλοι μαζικοί φορείς σε διάφορες πόλεις, σε χώρους δουλειάς αλλά και συνοικίες - πόλεις. Ετσι χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας έκανε τρίωρο αποκλεισμό του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Λαμίας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας στα Κέντρα Υγείας Στυλίδας και Αταλάντης την Παρασκευή 21 Γενάρη, και στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης τη Δευτέρα 24 Γενάρη.

  • Σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στα Επείγοντα πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου (ΣΕΝΕ).
  • Μεθαύριο Παρασκευή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου στις 12:30 το μεσημέρι και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση οργανώνει η Επιτροπή Εργαζομένων ΠΑΜΕ του Θριάσιου Νοσοκομείου.

.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ