Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε δύο εργαζόμενους

Αποκαλύπτονται οι συνέπειες των περικοπών στα νοσοκομεία και η παράδοση τμημάτων τους σε ιδιωτικές εταιρείες

Τραυματίστηκαν χτες το πρωί δύο εργαζόμενοι στην ασφάλεια του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όταν συρόμενη σιδερένια εξώπορτα έπεσε και τους καταπλάκωσε. Μάλιστα ο ένας εργαζόμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, ανακοίνωνε ότι ρίχνει στο κυνήγι κατά του καπνίσματος το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας... Το συγκεκριμένο εργατικό «ατύχημα» αναδεικνύει πολλές πτυχές της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια: Περικοπές δαπανών για την Υγεία και τη λειτουργία των νοσοκομείων, εξοικονόμηση πόρων και παραχώρηση τμημάτων των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οπως είπε στον «Ρ» ο Π. Χασαπάκης, εργαζόμενος στο νοσοκομείο, «τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου δεν υπάρχει και όλα ανατίθενται σε εξωτερικά συνεργεία για μικρότερο κόστος και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον δεν υπάρχουν λίστες όλων των καταγεγραμμένων όσοι απασχολούνται στο νοσοκομείο. Κι αυτό γιατί στις ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες επικρατεί χάος και άθλιες εργασιακές σχέσεις. Ευθύνες έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου γιατί πριν ένα χρόνο είχαμε ζητήσει στοιχεία για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την ασφάλεια του νοσοκομείου και οι παράγοντες των υπηρεσιών που ελέγχουν αυτά τα ιδιωτικά συνεργεία μας είχαν αποτρέψει».

Λίγες ώρες μετά το «ατύχημα», αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο νοσοκομείο, επισκέφτηκε τους τραυματισμένους και είδε την πόρτα, η οποία είναι συρόμενη και δεν έχει «στοπ» και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πέσει. Σε συνάντηση με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ επισήμαναν τις ευθύνες τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και της εταιρείας σεκιούριτι και πόσο επικίνδυνη είναι από όλες τις απόψεις η παράδοση τμημάτων του νοσοκομείου σε ιδιώτες. Δεν είναι «ένα ατύχημα που μπορεί να συμβεί στον καθένα», όπως ισχυρίστηκε ο υποδιοικητής, τόνισαν οι συνδικαλιστές και επέμειναν ιδιαίτερα ότι το εργατικό «ατύχημα» πρέπει να δηλωθεί και η εταιρεία να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους τραυματισμένους εργαζόμενους. Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε να επιληφθεί του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ