Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τη διαχείριση

Βγήκαν στο μεϊντάνι οι απολογητές του συστήματος με αφορμή τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ αλλά και τη συζήτηση περί επιμήκυνσης του δανείου. Για να πουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το βασικό για το λαό, πως ό,τι και να συζητούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, για επιμήκυνση, επαναδιαπραγμάτευση, ευρωομόλογα κλπ., κάθε τέτοια συζήτηση καταλήγει σε νέα μέτρα σε βάρος των συμφερόντων του. Αρα σοφά θα πράξει να προετοιμάζει την αντεπίθεσή του, πριν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Ο ΣΥΝ αρκέστηκε να επισημάνει πως «η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου μπορεί να είναι θετική μόνο αν συνδεθεί με την απεμπλοκή από το μνημόνιο, τη συνολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μέρους του» και «η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους χωρίς τη συνολική επαναδιαπραγμάτευσή του, την απεμπλοκή από το μνημόνιο και την υιοθέτηση βαθιών δομικών αλλαγών στην ΕΕ (...) δεν λέει σχεδόν τίποτα».

Η «Δημοκρατική Αριστερά» βλέπει μάλιστα «μια χαραμάδα αισιοδοξίας» καθώς, όπως λέει, «διαφαίνεται ότι αρχίζει να αναθεωρείται η στάση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση χρέους, είναι απαραίτητο να τηρηθεί η κατεύθυνση που έχει χαράξει το προηγούμενο Eurogroup για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει λάβει η χώρα, αλλά και να μειωθεί το επιτόκιο του εν λόγω δανείου».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. πάλι σε μια ...ρηξικέλευθη παρέμβασή του ενθαρρύνει τον πρωθυπουργό να επιδείξει μαχητικότητα ως ...υποψήφιος γαμπρός! Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, «ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να απαιτήσει και να πετύχει τόσο μια ευρεία επιμήκυνση όσο και μείωση του επιτοκίου και κυκλοφορία των ευρωομολόγων. Χωρίς "προικιά" "γάμος" δεν γίνεται και ο πρωθυπουργός είναι περιζήτητος "γαμπρός" για τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ».

Ο,τι και αν λένε και παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συμπίπτουν ως προς το κεντρικό ζήτημα, δηλαδή ότι παρουσιάζουν παραλλαγές πολιτικής διαχείρισης του συστήματος. Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και θα πάρει προίκα, αυτό που ξέρουμε και προκύπτει απ' τα παραπάνω είναι ότι ο λαός πρέπει το συντομότερο να πάρει με τις «πέτρες» το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ