Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Εργαζόμενοι με 300 ευρώ το μήνα

Με εργαζόμενους στο Δήμο και στο Νοσοκομείο Φιλιατών συναντήθηκαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που συμβάλλουν επιπλέον στην εργασιακή και πολιτική ομηρία των εργαζομένων, ήταν το κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχθηκε στη χτεσινή περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις υπηρεσίες του Δήμου Φιλιατών.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, Κώστας Κωτσαντής, μαζί με τους Γιάννη Παπαθεοδώρου, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, και Λαέρτη Λέγγα, υποψήφιο δήμαρχο Φιλιατών, συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους, από τους οποίους περίπου οι μισοί απασχολούνται με 4ωρη εργασία. Οπως αναφέρθηκε, 23 εργαζόμενοι δουλεύουν για 300 ευρώ το μήνα σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης λεηλατούν ακόμη παραπέρα τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα. Την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα επιδεινώνει επιπλέον η αντιδραστική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» που δίνει «πράσινο φως» για απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Ο Κώστας Κωτσαντής κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν με την ψήφο τους την αντιλαϊκή πολιτική. Ξεκαθάρισε πως για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα η μόνιμη και σταθερή εργασία με μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό κυρίως αλλά και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αναδείχθηκαν και στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Κενά που «μπαλώνονται» με σπουδαστές των ΤΕΙ που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί ούτε αυτό το ελάχιστο συμβολικό ποσό που αντιστοιχεί κατά την πρακτική τους άσκηση. Στα κενά σε βάρος ασθενών και εργαζομένων προστίθεται οι άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των διοικητικών υπηρεσιών που στεγάζονται σε κοντέινερ. Στη δε υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του νοσοκομείου κυριαρχεί η εντατικοποίηση της εργασίας, με αλλοδαπούς εργάτες να δουλεύουν 10 - 12 ώρες τη μέρα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ