Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Απαισιοδοξία για λύση εντός της χρονιάς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την απαισιοδοξία του για την επίτευξη λύσης μέχρι το τέλος του χρόνου εξέφρασε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνάντησή του με τους πρέσβεις των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Οπως σημείωσε, ο λόγος είναι η στάση της Τουρκίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος υπογράμμισε την άρνηση της Τουρκίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη να δεχτούν τη δέσμη προτάσεων που κατέθεσε πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της Αγκυρας περί επιθυμίας λύσης μέχρι το τέλος του χρόνου, ως επικοινωνιακά παιχνίδια. Χτες το απόγευμα αναμενόταν συνάντηση του Δ. Χριστόφια με το γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου «σύστησε» στους Ελληνοκύπριους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και «να πουν "ναι" αυτή τη φορά στην ειρήνη για να προχωρήσει το Κυπριακό». Παραβλέποντας το ζήτημα της εισβολής και της κατοχής ο Α. Νταβούτογλου ανέφερε ότι «έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με καλές προθέσεις μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αν λύσουμε το Κυπριακό θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μία οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ