Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Εξαρτημένοι «ανεξάρτητοι»

Γνωστά στελέχη κομμάτων, βουλευτές ή άλλες προσωπικότητες που στηρίζονται από κόμματα ως υποψήφιοι στις επερχόμενες τοπικές εκλογές αυτοαποκαλούνται «ανεξάρτητοι». Ο κυνικός τρόπος που προσπαθούν να κοροϊδέψουν κατάμουτρα τους ψηφοφόρους - ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο τους και την επομένη των εκλογών να εφαρμόσουν μια πολιτική στρατευμένη κατά των λαϊκών συμφερόντων - προκαλεί.

Τέτοια είναι η περίπτωση και του επί δύο δεκαετίες δημάρχου Ελευσίνας, Γ. Αμπατζόγλου: Είναι στέλεχος του ΣΥΝ, στις προηγούμενες εκλογές εκλέχτηκε με τη στήριξη ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ, πριν λίγο καιρό ζήτησε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως φαίνεται πως έχει κι άλλη επιλογή... Ετσι, ο Αμπατζόγλου αποφάσισε να παίξει το χαρτί του «ανεξάρτητου», στηριζόμενος από τον ΣΥΝ και συγκεντρώνοντας στο ψηφοδέλτιό του διάφορα «ανεξάρτητα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία προχωρούν σε δηλώσεις όπως (Αtticafreepress, 20/9/2010) «δεν αισθάνομαι, ότι είμαι έξω από το ΠΑΣΟΚ», «αισθάνομαι ότι είμαι σε ένα συνδυασμό συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού», «με τους ψηφοφόρους που θα μας ακολουθήσουν, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία πορεία που θα οδηγήσει μπροστά και το ΠΑΣΟΚ»!

Από τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής είναι δύσκολο να καταλάβεις αν είναι εξαρτημένη μόνο από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ή και από αυτήν της ΝΔ. Διότι και με τις δύο κυβερνήσεις «τα έβρισκε». Το σίγουρο είναι πως η βασική εξάρτησή της είναι με τα συμφέροντα των βιομηχάνων και κατά των εργαζομένων:

  • Η δημοτική αρχή στήριξε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 2005, το οποίο χαρακτήρισε ολόκληρη την περιοχή βιομηχανική, χωρίς να καθορίζει νησίδες ασφαλείας πρασίνου μεταξύ ΠΕΤΡΟΛΑ και ΠΥΡΚΑΛ. Σήμερα έχει ξεκινήσει η επέκταση του διυλιστηρίου.
  • Το νέο ΓΠΣ νομιμοποίησε τα 600 παράνομα στρέμματα, που έφτιαξε με επιχωματώσεις η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Σήμερα δρομολογείται η δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.
  • Το τσιμεντάδικο του ΤΙΤΑΝ στην παραλία δεν δέχεται πλέον καμία πίεση να απομακρυνθεί καθώς ο ιδιοκτήτης του ανακηρύχθηκε από το δήμο «μεγάλος ευεργέτης» επειδή φώτισε τα αρχαία που έχει καταπατήσει και κατασκεύασε πολιτιστικό κέντρο.
  • Στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2010, από τα περίπου 63 εκατ. ευρώ έσοδα, τα 32,5 ευρώ θα προέλθουν από φορολόγηση των δημοτών και τα 14 εκατ. από δάνεια, με τα οποία θα «φεσωθεί» ο λαός της Ελευσίνας.
  • Στις υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας εργάζονται σήμερα περίπου 200 μόνιμοι, αντί για 480 που προβλέπεται. Οι υπόλοιπες ανάγκες «καλύπτονται» από περίπου 80 συμβασιούχους, οι οποίοι μάλιστα κινδυνεύουν με απόλυση λόγω εφαρμογής του «Καλλικράτη». Εχει παραχωρηθεί σε εργολάβο η συντήρηση του πρασίνου των πλατειών με ετήσιο κόστος 200 - 250.000 ευρώ.

Ο «ανεξάρτητος» μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει, αλλά το έργο του μαρτυρά από ποια εξάρτηση πρέπει να απεξαρτηθούν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής. Βεβαίως στην ίδια ρότα θα κινηθούν και οι άλλοι, οι υποστηριζόμενοι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υποψήφιοι.


Ε. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ