Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εταιρική ευλογία της κερδοφορίας

«Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΤΕ) κυρίως αποτελεί μια νέα φιλοσοφία, ένα νέο τρόπο να αντιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις την παρουσία τους εντός της κοινωνίας, στο πλαίσιο των πολύπλοκων σχέσεων που διαμορφώνονται στην εποχή μας».

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το απολογιστικό έργο της EUROMEDICA για την ΕΤΕ, για να τονιστεί: «Σήμερα μια επιχείρηση δε δύναται να θεωρεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα ανεξάρτητη και αποδεσμευμένη από το κοινωνικό σύνολο, στο οποίο δραστηριοποιείται. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, στην οποία λειτουργούμε. Οι άνθρωποί της μας στηρίζουν όταν εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας».

Οι επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας εκλαμβάνουν - και παρουσιάζουν - ως προτίμηση την αδήριτη ανάγκη στην οποία φτάνουν τα λαϊκά στρώματα στις δύσκολες ώρες της αρρώστιας και αναγκάζονται, αφού το δημόσιο σύστημα δεν επαρκεί να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας μεγάλα χαράτσια είτε άμεσα, είτε συμπληρώνοντας εκείνα που καταβάλλουν τα Ταμεία τους. Μέσα από αυτή την κατάσταση διασφαλίζουν εκείνη την κερδοφορία που τους επιτρέπει να έχουν αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων και νοσοκομείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να έχουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο.

Και με όλο αυτό το ατέλειωτο κερδοσκοπικό νταλαβέρι επιχειρούν να εμφανιστούν ότι κάνουν και κοινωνικό έργο, κάνοντας χορηγίες όπως π.χ. η δωρεά ενός ασθενοφόρου. «Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι...» Ομως, τα κέρδη είναι ασύμβατα με το αγαθό της Υγείας και γι' αυτό η πάλη για δωρεάν και δημόσιες υπηρεσίες Υγείας είναι συνυφασμένη με το αίτημα για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύστημα Υγείας για το λαό(2013-11-28 00:00:00.0)
Αγώνας για δωρεάν Υγεία(2013-01-26 00:00:00.0)
Καμία επιχειρηματικότητα σε Υγεία - Φάρμακο(2012-04-27 00:00:00.0)
...και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη(2004-09-28 00:00:00.0)
Επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης(2003-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ