Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το ερώτημα του John

«Δικαιούμαι να θέσω και εγώ ένα ερώτημα στην Αλέκα. Για ποιον λόγο πιστεύει ότι μπορεί να αρέσει στην Ελλάδα του 2010, με ή χωρίς ΔΝΤ, ένα κόμμα που χειροκροτεί τον Στάλιν, που κλαίει για τη Σοβιετική Ενωση (...) Πόσοι Ελληνες του 2010 μπορεί να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτή τη ρητορική; (...) Η απάντηση δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη: 7% και πολλοί είναι» (ο I. K. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

και η πραγματικότητα μετά τις ανατροπές

«Τουλάχιστον 238 παιδιά με αναπηρίες έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα ιδρύματα της Βουλγαρίας ενώ άλλα κακοποιήθηκαν με διάφορους τρόπους (...) Για να γίνει πιο σαφής η εικόνα του εφιάλτη αναφέρεται ότι μεταξύ των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους 31 εξαθλιώθηκαν και υπέκυψαν από την πείνα και 84 από την εξάντληση (...) Συνολικά περισσότερα από 7 χιλιάδες παιδιά, στην πλειονότητά τους από φτωχές οικογένειες, βρίσκονται εγκαταλειμμένα σε ιδρύματα στη Βουλγαρία» (η ανταπόκριση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

στο άλλοτε βασίλειο των παιδιών

«Οι οργανώσεις για την προστασία των παιδιών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα παιδιά στα ορφανοτροφεία της Ρωσίας υπολογίζονται σήμερα σε 700.000, περισσότερα δηλαδή και από τα ορφανά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από οικογένειες φτωχές και με πολλά κοινωνικά προβλήματα» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

εκεί όπου γιορτάζουν τα θύματα του κάθε John

«Τα μέλη της Ουγγρικής Ενωσης Σεξουαλικών Εργατών συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας για να γιορτάσουν τη δέκατη επέτειο από τη νομιμοποίηση της πορνείας στην Ουγγαρία» (το θέμα στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ