Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΓΔΜ
Φτιάχνει κλίμα ενόψει συνάντησης με Νίμιτς

Ζητά από την Ελλάδα να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως μέλους του ΝΑΤΟ

Στη δημιουργία κλίματος ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, στοχεύουν οι δηλώσεις που έκανε χτες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Λίγες μέρες πριν μεταβεί στην Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε ότι εκ μέρους της χώρας του υπάρχει ετοιμότητα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, αλλά, όπως ανέφερε, πέραν του γεγονότος πως στην Ελλάδα έχει υιοθετηθεί μία νέα μορφή επικοινωνίας με την ηγεσία της ΠΓΔΜ, όσον αφορά στην ουσία του προβλήματος, τα Σκόπια «δεν έχουν λάβει πιο σοβαρά μηνύματα».

Σε ερώτηση σχετικά με μία ενδεχόμενη ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» ή παραλλαγές αυτής, για τις οποίες γίνεται λόγος από ΜΜΕ, ο Α. Μιλόσοσκι είπε ότι «δεν διαθέτουμε πληροφορίες για νέες προτάσεις» και επέρριψε την ευθύνη στην Ελλάδα για το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες της «εμπεριέχουν πρωτίστως την ελληνική διάσταση της λύσης σε αυτό το ζήτημα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «είμαστε ανοικτοί για συνομιλίες, στις οποίες θα υπάρξει αντιπαράθεση της δύναμης των επιχειρημάτων και όχι των επιχειρημάτων ισχύος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα» και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, «παρεμποδίζει την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ» και «δεν έχει συνάψει σχέσεις με το Κόσσοβο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ