Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού και αποχέτευσης

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δυσβάσταχτες για τις λαϊκές οικογένειες οι νέες αυξήσεις στο νερό

Eurokinissi

Δυσβάσταχτες για τις λαϊκές οικογένειες οι νέες αυξήσεις στο νερό
Αυξήσεις στα τιμολόγια της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) από 5% έως 12% ισχύουν από χτες 1η του Σεπτέμβρη, καθώς η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2006 που προέβλεπε τις σχετικές αυξήσεις. Η ανακοίνωση στην αύξηση των τιμολογίων έγινε παράλληλα με τη γνωστοποίηση και των καθαρών κερδών της εταιρείας που για το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανέρχονται σε 6,242 εκατ. ευρώ.

Τις αυξήσεις της ΕΥΑΘ ΑΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της ιδιωτικοποίησής της, ιδιαίτερα μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΕΥΑΘ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κέρδη, αλλά όπως φαίνεται για τη διοίκησή της δεν είναι αρκετά και θέλουν να την ξεπουλήσουν ακόμα πιο κερδοφόρα στους νέους ιδιοκτήτες.

Είναι τεράστια η ευθύνη της διοίκησης της ΕΥΑΘ, που εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των πολιτικών της προϊσταμένων βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν στους εργαζόμενους, στο λαό της πόλης τη νέα ληστρική αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ.

Το νερό είναι φυσικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης του νερού. Να αναπτύξουν τη δράση τους ώστε να μην περάσουν οι αυξήσεις, να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΕΕ που μετατρέπουν όλα τα κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ