Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Δεν είδε, δεν άκουσε και ο Τσοχατζόπουλος

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο «Ζήμενς» και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλος. Η μόνη σχέση που - όπως ισχυρίστηκε - είχε με την «Ζήμενς», ήταν ως υπουργός Αμυνας, όταν η πολυεθνική ήταν υπεργολάβος για το σύστημα τηλεπικοινωνιών «ΕΡΜΗΣ» και τους πυραύλους «ΠΑΤΡΙΟΤ», υποθέσεις στις οποίες δεν είχε καμία ανάμειξη, αφού τις χειρίστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες. Στο υπουργείο Ανάπτυξης η μόνη εμπλοκή που είχε ήταν η σύμβαση για την παροχή τροχαίου υλικού στον ΟΣΕ, στην οποία η «Ζήμενς» ήταν υπεργολάβος.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος διέψευσε ότι είχε δεκάδες συναντήσεις με τον πρώην επικεφαλής της πολυεθνικής Μ. Χριστοφοράκο τη χρονική περίοδο που υπογράφονταν διάφορες συμβάσεις και είπε ότι είχαν απλώς κοινωνικές επαφές. Οσο για αυτά που του καταλογίζονται, ότι πήρε δωρεάν οικιακό εξοπλισμό από τη «Ζήμενς», είπε ότι ήταν για χρόνια πελάτης της εταιρείας και πλήρωσε μετά από διαπραγμάτευση ό,τι εξοπλισμό αγόρασε από αυτή.

Σχολιάζοντας την κατάθεση Τσοχατζόπουλου, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή Θ. Παφίλης τόνισε ότι παρά τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες για την παράδοση της ελληνικής οικονομίας και σημαντικών τομέων όπως τα ναυπηγεία και ο ΟΤΕ σε γερμανικά συμφέροντα».

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η κατάθεση στην Εξεταστική του Σ. Κόκκαλη. Νωρίτερα κατέθεσε ο φίλος του Α. Τσοχατζόπουλου Π. Νικολαΐδης (είπε ότι ήταν υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι το 1978), σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκε το 2000 έμβασμα 5 εκατομμυρίων δραχμών που προέρχονταν από τα «μαύρα ταμεία» που διαχειρίζονταν ο Η. Γεωργίου.

Υποστήριξε ότι ήταν φίλοι με τον Γεωργίου και για να ανοίξει κάποια καταστήματα του ζήτησε χρήματα, τα οποία στη συνέχεια επέστρεψε χωρίς όμως να έχει τις σχετικές αποδείξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ