Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
Γιατροί σε εφημερία επί 48 ώρες!

Περιοδεία στο Κέντρο έκανε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

MotionTeam

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας αναδείχτηκαν στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο Δήμο Κασσανδρείας Χαλκιδικής αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση με εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας έγινε αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε ειδικούς γιατρούς (παιδιάτρων, καρδιολόγων, γυναικολόγων κλπ.) και στην αδυναμία να αντεπεξέλθει στα επείγοντα περιστατικά το Κέντρο Υγείας με ένα μόνο ασθενοφόρο. Τονίστηκε ότι λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό οι γιατροί που υπηρετούν στο Κέντρο, αναγκάζονται να εφημερεύουν 48 ώρες συνέχεια και ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής τους να είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν το ένα σοβαρό περιστατικό μετά το άλλο. Επίσης, ο φόρτος εργασίας των γιατρών του Κέντρου Υγείας αυξάνει, καθώς στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ υπάρχει για χιλιάδες ασφαλισμένους μόνο ένας παθολόγος.

Από την πλευρά του ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης ανέφερε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, που προωθείται παραπέρα με τον «Καλλικράτη» και ανέπτυξε τη θέση υπέρ ενός δημόσιου συστήματος Υγείας για όλους, που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού για υψηλού επιπέδου και δωρεάν περίθαλψη και πρόνοια, χωρίς ελλείψεις στο αναγκαίο προσωπικό.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Κασσάνδρας. ο Θ. Κωνσταντινίδης ανέφερε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα, που θα συνεχιστούν, όπως αποδεικνύεται και με το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Δήλωσε ότι οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού, στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την απόκρουση της βάρβαρης αυτής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Πρόσθεσε, ότι η μόνη προοπτική είναι ο αγώνας να φέρει ριζικές ανατροπές στο συσχετισμό και σε τοπικό επίπεδο, σε δήμους και περιφέρειες, με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης., αλλά και κεντρικά ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ