Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Στριμώχτηκαν κι άρχισαν τις «κωλοτούμπες»

Ο λαός έχει κάθε λόγο να καταδικάσει τον επικίνδυνο για τα συμφέροντά του καιροσκοπισμό τους

Τις «κωλοτούμπες» άρχισε η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει την καιροσκοπική τακτική της ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και τα φαιδρά που διαδραματίζονται στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί η σοσιαλδημοκρατική στρατηγική του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ, χτες, ο Αλ. Τσίπρας βάφτισε το ψάρι - κρέας. Εν προκειμένω, βάφτισε προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίων «που θα δίνουν ελπίδα και άλλη προοπτική», «συσπείρωσης δυνάμεων της αριστεράς» και «διεύρυνσής τους από πρόσωπα απ' το χώρο του ΠΑΣΟΚ», τον διακαή πόθο τους να έχουν υποψήφιο στην περιφέρεια Αττικής κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που θα τους επέτρεπε επικοινωνιακά να κομπάζουν ότι το διεμβόλισαν.

Κι ενώ απ' τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν όλο το προηγούμενο διάστημα ονόματα διαφόρων εν δυνάμει υποψηφίων, χτες ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι αυτήν τη συζήτηση την άνοιξαν τα ΜΜΕ και «εμείς ουδέποτε μπήκαμε σε μια διαδικασία ονοματολογίας, αλλά κατεύθυνσης»!

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε δοκιμασμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Α. Μητρόπουλος, η Σ. Σακοράφα και ο Β. Οικονόμου, σαν πολιτικούς που «έχουν αναδείξει την ιστορική ανάγκη της συνάντησης της σοσιαλιστικής Αριστεράς με τη ριζοσπαστική Αριστερά».

Θεαματική ήταν και η «κωλοτούμπα» αναφορικά με τον υποψήφιο για το Δήμο της Αθήνας. Στριμωγμένος απ' το φιάσκο καιροσκοπικών μεθοδεύσεων, όπως αυτή που αφορούσε στην υποτιθέμενη - όπως διέρρεε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - «κλειδωμένη» υποψηφιότητα του Δ. Τσακνή, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε να αποδώσει ευθύνες στον ίδιο τον συνθέτη αλλά και στο ΚΚΕ.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά, ισχυρίστηκε ότι «διερευνήσαμε τη δυνατότητα στο δήμο της Αθήνας η Αριστερά να διεκδικήσει ενωμένη (...) ο Δ. Τσακνής (...) δεν είναι το πρόσωπο που θα επιλέγαμε εμείς για επικεφαλής μιας δημοτικής κίνησης του χώρου μας (...) αποφάσισε και ο ίδιος να διευκρινίσει αυτήν την προοπτική, για διάφορους λόγους που όλοι καταλαβαίνουν ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δεν βλέπουν την αναγκαιότητα για μια τέτοια προοπτική, αυτή η ιστορία δεν προχώρησε».

Εξ ιδίων τα αλλότρια...

Συνεχίζοντας, υπέδειξε το ΚΚΕ σαν τον υπαίτιο της μη κατάληξης συμφωνιών εξαιτίας «μιας στάσης σταθερά αρνητικής της ηγεσίας του ΚΚΕ». Δείχνοντας ταυτόχρονα ότι οι οπορτουνιστές είναι αδίστακτοι, ισχυρίστηκε ότι «το ΚΚΕ έσπευσε να ανακοινώσει υποψηφίους από τον Μάη για να μην ανοίξει αυτή η συζήτηση στο εσωτερικό του, για να μην αρχίσουν τα μέλη του ΚΚΕ να συζητάνε και να πιέζουν για την ανάγκη ενωτικών πρωτοβουλιών και δράσεων»!

Κι αυτό για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι μέσα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το «μάλε βράσε» από τους προσωπικούς ανταγωνισμούς και τις πολιτικές φατρίες που διεκδικούν να εκφραστούν και στο επίπεδο των υποψηφίων.

Στο ίδιο πνεύμα, ισχυρίστηκε ότι «εμείς δεν ζούμε και αναπνέουμε με την λογική να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το μαγαζί μας. Αν είχαμε αυτή τη λογική τότε δεν θα ασχολιόμασταν ούτε με το όραμα της ενότητας δράσης της Αριστεράς (...) θα λέγαμε όπως λέει το ΚΚΕ σήμερα ότι εμείς θέλουμε το μαγαζί μας να είναι γωνία, να έχουμε το ποσοστό μας, να μην ανεβαίνει ούτε πάνω ούτε κάτω, να είναι αυτό και τελείωσε».

Προφανώς, ο πρόεδρος του ΣΥΝ απευθυνόταν στο εσωκομματικό του ακροατήριο, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού το δικό του κόμμα εμφανίζεται να κατρακυλά εκλογικά, αλλά κυρίως να καταδικάζεται ολοένα και πιο μαζικά στις λαϊκές συνειδήσεις.

Ο ίδιος, φρόντισε να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση ότι δεν δρα με βάση τη στρατηγική της αλλά υπάρχει «κηδεμονία της κυβέρνησης από την τρόικα και το ΔΝΤ» και κατηγόρησε το κόμμα του Φ. Κουβέλη, που κάνει ακριβώς το ίδιο, ότι κινείται «σε μια λογική συμπληρωματικής δύναμης στο κυβερνών κόμμα».

Ως αργά χτες βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου συζητιούνταν οι προτάσεις για τους υποψηφίους. Πληροφορίες έφεραν τον ΣΥΝ να επιμένει στην πρόταση για τον Α. Μητρόπουλο. Αυτή όμως συναντά σοβαρές ενστάσεις από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένουν στην υποψηφιότητα του Α. Αλαβάνου για την περιφέρεια Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ