Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνοδηγός στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα

Ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει «τον καλύτερό της εαυτό» στην υλοποίηση του μνημονίου

Η ΝΔ στηρίζει το μνημόνιο στον πυρήνα του. Η πολιτική της και οι ελιγμοί που επιχειρεί για να τη συγκαλύψει, πρέπει να πολεμηθούν από τους εργαζόμενους και το λαό
Η ΝΔ στηρίζει το μνημόνιο στον πυρήνα του. Η πολιτική της και οι ελιγμοί που επιχειρεί για να τη συγκαλύψει, πρέπει να πολεμηθούν από τους εργαζόμενους και το λαό
Συντηρεί η ΝΔ τον ανέξοδο καυγά με το ΠΑΣΟΚ γύρω από οτιδήποτε ζήτημα δεν σχετίζεται με τον πυρήνα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και την οποία στηρίζει αναφανδόν η ίδια. Χτες, ο Π. Παναγιωτόπουλος διαπίστωσε «ακυβερνησία» και ότι «κανείς υπουργός δεν δουλεύει», καλώντας επί της ουσίας την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων που περιέχονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι παρεμβάσεις άλλων στελεχών της ΝΔ, τα οποία με κάθε ευκαιρία ξεδιπλώνουν τη βεντάλια των βαθιά αντιλαϊκών προτάσεων με τις οποίες το κόμμα τους επικουρεί την εφαρμογή του μνημονίου. Ο Κ. Χατζηδάκης απεφάνθη περί της «απουσίας ουσιαστικής αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης» και προκλητικά διαπίστωσε ότι «η επιχειρηματικότητα δέχεται πρωτοφανή πίεση», όταν ο λαός στενάζει στην κυριολεξία από τα φιλομονοπωλιακά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Κ. Χατζηδάκης, σαν εκπρόσωπος Τύπου του κεφαλαίου, ζήτησε «επειγόντως επενδύσεις και ανάπτυξη» και μιλώντας εξ ονόματος της «επιχειρηματικής κοινότητας», ανέφερε ότι αυτή «απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία και ένα Δημόσιο που θα στηρίζει τις υγιείς πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα».

Ο ίδιος δήλωσε πως η ΝΔ είναι έτοιμη να «βοηθήσει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια» την οποία κατά την άποψή της υπονομεύει «η κυβερνητική αυταρέσκεια, οι καθυστερήσεις και η έλλειψη συντονισμού». Με άλλα λόγια, επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ στηρίζει αναφανδόν την πολιτική της κυβέρνησης, από την οποία ζητάει να γίνει πιο αποτελεσματική στην προώθηση των βάρβαρων μέτρων και «να δώσει τον καλύτερό της εαυτό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αντίστοιχα, ο Ι. Βρούτσης ζήτησε έλεγχο των δαπανών υγείας και πάταξη της «σπατάλης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», για να νομιμοποιηθεί το πετσόκομμα στις παροχές Υγείας, ενώ ο Γ. Πλακιωτάκης ζήτησε απ' την κυβέρνηση να διαμορφώσει «ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον», υπερθεματίζοντας της πλήρους άρσης του καμποτάζ.

Στον ίδιο ντορό και η Μπακογιάννη

Στο μεταξύ η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της χτες (Κανάλι 1) σιγοντάρισε την κινδυνολογία περί της «πολύ δύσκολης κατάστασης» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και επέκρινε την κυβέρνηση για ατολμία στην προώθηση σκληρών μέτρων μεταξύ των οποίων αυτά για τις ΔΕΚΟ αλλά και για τα νοσοκομεία λέγοντας: «είναι η ιερή αγελάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν την αγγίζουμε εννέα μήνες τώρα».

Η Ντ. Μπακογιάννη διαμαρτυρήθηκε για τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται ως «εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας «δεν δέχομαι βεβαίως το ρόλο του εξαπτέρυγου από ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπάρξει - πρακτικώς κιόλας - ιστορικά εξαπτέρυγα». Συμμερίστηκε την άποψη ότι σήμερα στην ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται μια μικρή ομάδα, που στο παρελθόν ήταν στο περιθώριο και ότι υπάρχουν στελέχη της «Πολιτικής Ανοιξης» με ακραία εθνικιστικά και λαϊκίστικα στοιχεία και ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα οδηγήσουν σε μια μικρότερη ΝΔ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες ότι επιδιώκει να διασπάσει τη ΝΔ, δήλωσε: «την αδυναμία στρατηγικής του καθενός δεν μπορεί να τη μεταβάλλει σε συνωμοσιολογία», ενώ διαφώνησε με την προοπτική συγκρότησης εξεταστικής για την οικονομία γιατί όπως είπε «θα διχάσει τη χώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκκλήσεις στελεχών για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»(2015-08-07 00:00:00.0)
Εξορμήσεις πανελλαδικά σε επιχείρηση επανασυσπείρωσης(2014-11-06 00:00:00.0)
Συναίνεση πίσω από τα αντιμνημονιακά φούμαρα(2010-11-23 00:00:00.0)
Στρατηγική θωράκισης της αντιλαϊκής πολιτικής(2010-07-04 00:00:00.0)
...οι «βοηθοί»...(2000-07-19 00:00:00.0)
Από τα ΜΜΕ επικοινωνούν πλέον ηγεσία και στελέχη(1996-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ